• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Başbakan'ın yeni iki çılgın projesi

Başbakan'ın yeni iki çılgın projesi
Başbakan, Hıncal Uluç’u aramış. Konuşmuşlar. Başbakan, Hıncal’a iki çılgın projesini anlatmış İstanbul için. Ama Hıncal, kesinlikle anlatmıyor bu iki çılgın projenin ne olduğunu.

"Başbakan’ın iki çılgın projesi"

Başbakan, Hıncal Uluç’u aramış. Konuşmuşlar. Başbakan, Hıncal’a iki çılgın projesini anlatmış İstanbul için. Ama Hıncal, kesinlikle anlatmıyor bu iki çılgın projenin ne olduğunu. Bu projeleri Başbakan’ın televizyonda, canlı yayında açıklaması gerektiğini yazdı.

Başbakan’ın iki çılgın projesini açıklıyorum

Şimdi biraz düşünelim.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bundan bir süre önce bir televizyon kanalında iki, son derece de çarpıcı projeden, laf arasında söz edip geçmişti. Ankara’daki eşe dosta ahbaba sorunca, biraz daha ayrıntı geldi:

1. Teleferik Projesi:

Bu tasarıya göre Boğaz’ın Avrupa ve Anadolu yakaları teleferikle birleştirilecek. Ama bir değil, birden çok teleferikle! Örneğin Beşiktaş’dan dev vagonlara bineceksiniz, Üsküdar’da ineceksiniz. Bunun yanı sıra, Karaköy’deki teleferik vagonlarına atlayıp, şıp diye Kadıköy’e ayak basacaksınız. Bunlara ek olarak, örneğin, üç ayrı nokta daha seçin, toplam beş teleferik, İstanbul’un iki yakası arasında gidip gelecek.

2. Boğaz’da yapılacak dev adalar:

Şu sıralar, gerek İstanbul Belediyesi gerekse de İTÜ ve birkaç üniversite daha, Boğaz’da yapılacak yapay adalar üzerinde çalışmalarını bitirmek üzere.

Bu adalardan biri Küçükçekmece kumsalının hemen dışında. Bu ada eğlence ve her türlü etkinliğin yapılabileceği dev bir toprak parçası. Ama üzerlerinde yerleşim birimleri yok. Kongre Merkezleri kurulacak; açık hava toplantıları için alanlar düzenlenecek, eğlence merkezleri hazırlanacak. Çocuklar için de Lunapark, go-cart pistleri, havuzlar oluşturulacak. Örneğin Dubai’daki adalar gibi ama onlar lüks villalarla bezenmiş; bizimkilerse salt eğlence ve etkinliklere yönelik olacak.

Adalardan bir diğeri de, Maltepe ile Kartal arasında yükselecek. Amaç, Küçükçekmece açıklarındaki adayla bir olacak.

Başbakan, Dubai’den dönerken, yanındakilere Dubai’nin ünlü Palmiye Adası’nın turizm ve eğlence merkezi olarak sağladığı katkıyı anlatmış. Başbakan “denizi doldurmak, yeni fırsatlar yaratıyor!” demiş başka da bir tek kelime etmemişti.

Lale Ada da bu iki projenin “Adalar” başlığı altında yerini alıyor, bana sorarsanız. Dubai’deki, “Palmiye Adası”nın yerine, Türkiye’yi uluslararası alanda simgeleyen laleyi temel alarak, Lale Ada’yı boğaza kondurmak, “çılgın projeler” başlığı altında yerini alır bence. Palmiyeye değil de laleye benzeyen, eğlence ve turizm merkezi olacak bu üçüncü adaysa, otellerle, yat limanıyla, lokanta ve eğlence yerleriyle dolacak.

Bana Ankara’dan fısıldanan bu kadar. Doğru mu değil mi, seçim öncesinde Başbakan bunları ayrıntılarıyla açıkladığında, hep birlikte görürüz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim