• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Başkan Koçal Yalova'da tersane istemiyor

Başkan Koçal Yalova'da tersane istemiyor
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Ben tersanelerin Yalova için gelecekte sıkıntı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Yalova'nın gerçekten büyük bir potansiyeli var. Ancak bu tehdit de olabilir bir fırsat da olabilir" dedi.

Başkan Koçal, ilin potansiyelinin iyi değerlendirilmemesi halinde tehdide dönüşebileceği uyarısında bulundu. Bu konuda belirleyicinin ise yerel iradeler olduğunu vurgulayan Koçal, şöyle konuştu:

"Yalova'nın gerçekten büyük bir potansiyeli var. Ancak bu tehdit de olabilir bir fırsat da olabilir. Bunun tehdit ya da fırsat olacağını belirleyecek olan ise buradaki iradelerdir. Yalova'nın sahip olduğu birtakım değerler var. Bu değerleri koruyarak Yalova'da yaşayan insanların refahını yükseltmek ana amaç olmalı"

Kaçak yapılanmanın önünü açacak bir zemin hazırlanmaması gerektiğine dikkati çeken Koçal, "Her kesime her kuruma düşen görevler var. Herkesin bir kırmızı çizgisinin olması lazım. Bu çizgiler Yalova'nın gerçekte sahip olduğu, doğal, çevresel ve insan potansiyeli ile ilgili değerlerini muhafaza etmek olmalıdır. Buna zarar verecek her şeye engel olmak lazımdır" dedi.

Koçal, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir insan yapısının Yalova'da olduğuna işaret ederek, "Buna herhangi bir sektörün teşviki ile niteliksiz, eğitim düzeyi düşük insanların göç etmesini sağlayacak zemin hazırlarsan bu bir zarardır işte. Bu bir fırsat değil bir tehdit olur Yalova için. Atılan bazı olumsuz adımlar var. Ben tersanelerin Yalova için gelecekte sıkıntı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yalova'da bazı kurumların işlerini yapmadığını savunan Başkan Koçal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzerine düşen görevleri yapmayan bazı kurumlar var gibi görünüyor. En son Vopak konusunda beklenmeyen bir karar alan bazı kurumlar var. Bunların amaçları nedir onu da bilemiyorum. Yalova'da 2 türlü insan var. Hancılar ve yolcular. Sırtında yorganı olan yolcuların Yalova'nın geleceği, çıkarları çok da umurlarında değil. Ancak bizim gibi hancı olmaktan başka çaresi olmayan, Yalova'da yaşamaktan başka çaresi olmayan, Yalova'yı sevmekten başka mecburiyeti olmayan insanlar içinse bunlar çok daha hassas konular."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim