• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Oğuz'dan Trafik hayattır projesi

Başkan Oğuz'dan Trafik hayattır projesi
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte trafik güvenliğinin öneminin arttığını söyledi.

Aliağa Belediyesi’nin, özellikle çocuklarda trafik bilincinin gelişmesi için çaba harcadığını ifade eden Başkan Oğuz, ‘Trafik hayattır’ projesi kapsamında trafikle ilgili ilköğretim okulu öğrencilerine tişört şapka ve broşürden oluşan ‘trafik seti’ dağıttı. Başkan Oğuz, öğrencilerden trafik kurallarına uymalarını istedi.

Aliağa Belediyesi öğrencilere yönelik trafik bilincini geliştirme çalışmalarına hız verdi. Belediye, trafik eğitim okulunda her yıl 4 bin öğrenciye trafik eğitimi veriyor. Kentte güvenli trafiğe dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz mayıs ayında Belediye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim ve Ticaret Odası işbirliğinde Trafik hatıra ormanı oluşturuldu. 2011-2012 eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte öğrencilerin trafikte yer alacak olmasını dikkate alan Aliağa Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, “trafik hayattır’ projesini başlatarak öğrencileri bilgilendirme çalışmalarını broşür, tişört ve şapka dağıtarak hız verdi.

 ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN OĞUZ’A SEVGİ SELİ

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz trafikle ilgili ilköğretim okulu öğrencilerine tişört şapka ve broşürden oluşan ‘trafik seti’ dağıttı. Başkan Oğuz öğrencilerden trafik kurallarına uymalarını istedi. Verilen hediyelerden mutlu olan öğrenciler Başkan Oğuz’a trafik kurallarına uyacaklarının sözünü verdiler. Minik Öğrenciler, Başkan Oğuz’a büyük sevgi gösterirken, derslerde de başarı sözü verdi.

Başkan Oğuz’un trafik seti dağıtımından önce öğrencilere kısa bilgiler veren Trafik Polisi ve Trafik Eğitim Uzmanı İsmail Hakkı Ergün çocuklara araç içinde ve trafikte nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Trafikte yapılacak en küçük bir hatanın dahi çok ağır bedeli olabileceğini belirten Ergün; “Trafikte en önemli husus kuralları bilmek, kurallara uymak ve çok dikkatli olmaktır.” dedi.

TRAFİK EĞİTİM UZMANI ERGÜN; ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ

Trafik Polisi ve Eğitim Uzmanı Ergün; “Öğrencilere yolculuk esnasında servis araç sürücüsünün trafik kurallarına uyup uymadığını, serviste bulunan rehber öğretmen tarafından emniyet kemerini takmayan öğrencilerin emniyet kemelerini takmasında yardımcı olup olmadığı ayrıca araçlara biniş ve inişlerde yardım edip etmediği sorduk. Öğrencilerin trafikte ilgili bilgilenmelerini sağladık.” dedi.

Ergün “Trafik Hayattır” projesi kapsamında yapılan çalışma çerçevesinde ayrıca servis araçları ile okula gelip giden öğrencilere çeşitli eğitimler verildiğini belirterek, Projeye sponsorluk yapan Aliağa Belediyesi ve TECO firmasına teşekkür etti.        

 BAŞKAN OĞUZ; “KAZALARI ÖNLEMENİN YOLU EĞİTİM”

Öğrencilere,  tişört, şapka ve broşürlerden oluşan trafik seti dağıtan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Trafik kazaları ülkemizin kanayan yarası. Son 10 yılda 50 bin insanımızı trafikte kaybettik. Trafik kazalarının önüne geçmenin en etkin yolunun eğitim ve bilinçlendirme olduğuna inanıyoruz. Belediyemiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz işbirliğinde ‘Trafik hayattır’ projesini başlattık. Trafik Polis memuru arkadaşımız İsmail Hakkı Ergün’ün de desteği ile çeşitli hediyelerin yanı sıra öğrencilere broşürler dağıttık. Bundan sonra da yine okullardaki öğrencilere trafik kurallarının önemini anlatacak materyaller dağıtacağız. Çocuklarımızı eğitmeye devam edeceğiz. Bugün çocuklarımızdan hem trafikte dikkatli olma, hem de derslerinde başarı sözü aldık” dedi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim