• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Başkan Şimşek'den Konya'ya iki müjde

Başkan Şimşek'den Konya'ya iki müjde
MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi Başkanı Lütfi Şimşek Konya'ya iki yeni müjde vererek, “Bundan sonra Konya'dan Mersin'e ihraç malı taşıyan nakliyecilerimiz Mersin Limanı'ndan ÖTV'siz ve KDV'siz akaryakıt alabilecekler” dedi.

KONYA'YA LOJİSTİKTE İKİ YENİ MÜJDE

MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi Başkanı Lütfi Şimşek Konya'ya iki yeni müjde vererek, “Bundan sonra Konya'dan Mersin'e ihraç malı taşıyan nakliyecilerimiz Mersin Limanı'ndan ÖTV'siz ve KDV'siz akaryakıt alabilecekler” dedi.

İhraç malı taşıyan araçlara tanınan ÖTV'siz ve KDV'siz akaryakıt alma hakkından artık, Konya'nın uluslararası ticarete açılan kapısı konumunda olan Mersin Limanı da yararlanacak. Lütfi Şimşek, söz konusu uygulama ile Konya ile birlikte, Mersin'i Ortadoğu ve Akdeniz'e açılan bir lojistik üs olarak gören tüm Orta Anadolu şehirlerindeki sanayici ve üreticilere önemli rekabet avantajı sağlayacağını belirtti.

Şimşek, "İhracat malı taşıyan araçlara tanınan, ÖTV'siz ve KDV'siz akaryakıt alma hakkından 11 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca artık Mersin'e ihracat yükü taşıyan nakliyecilerimiz de yararlanabilecektir.

26/6/2006 tarihli ve 2006/10784 sayılı Kararnamenin eki İhraç Malı Taşıyan Araçlara Motorin Tesliminde Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi istisnası uygulanacak. Sınır kapılarına ilişkin kararın 1. maddesine, 'Ambarlı' ibaresinden sonra gelmek üzere 'Mersin' ibaresi eklenmiştir. Şimdiye kadar kara sınır çıkış kapıları ile Çeşme, Ambarlı ve Pendik limanları üzerinden yapılan taşımalarda geçerli olan uygulama artık, Mersin Limanı'ndan yapılacak taşımalarda da geçerli olacak. Bugün itibariyle Mersin'de 3,70 lira olan motorin, ihracata mal taşıyan kamyon ve TIR'lara Mersin Limanı'ndan 1,70 liraya verilecek. Bu da Konyalı sanayici ve üreticilerimize rekabet avantajı oluşturacak” dedi.

Ayrıca bir başka müjde daha veren Lütfi Şimşek, TCDD'den aldığı bilgilere göre, bundan sonra kişiye özel vagonlar sayesinde herkesin taşıma yapabileceğini anlatarak, “Altyapıyı devlet hazırlayıp özel sektörün kullanımına açacak. Özel sektör artık, kendi markasıyla, tren ya da vagonlarla yük ya da yolcu taşımacılığı yapabilecek. Bu demiryolu ulaşımı ve taşımacılığı için bir devrim anlamına geliyor. Bu uygulama ile yük ya da yolcu taşımacılığı yapan nakliye ve seyahat firmalarına yeni bir faaliyet alanı açılmış oldu” diye konuştu.
Şimşek, Konyalı firmaların bu konuda hızlı hareket ederek pastadan pay almaları gerekliliğini hatırlattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim