• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Başkan Topbaş'tan önemli açıklamalar

Başkan Topbaş'tan önemli açıklamalar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bütün projeler halkla paylaşılacak. Bir otobüs durağının yeri bile değişse halka sorulacak" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının ardından değerlendirmelerde bulundu. Topbaş, belediyenin zararının 60 milyon lira civarında olduğunu söyledi.
 
Topbaş, bundan sonrda bütün projelerin halkla paylaşılacağını ifade ederken, "Bir otobüs durağının yeri bile değişse halka sorulacak" diye konuştu.
 
Kadir Topbaş, zabıtaların çadır yakmasıyla ilgili soruya "4 zabıta memuru açığa alındı, taşeron 3 zabıta memurunun iş akdi feshedildi" yanıtını verdi.
 
Gezi Parkı'ndaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Topbaş, 1000 personelle çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve 129 büyük ağaç dikiminin yapılacağını kaydetti
 
Kadir Topbaş, şu ifadeleri kullandı: "Taksim Meydanı’nın daha nezih olması için çalışmalar devam ediyor. Otobüs peronları olmayacak. Sıkıntıları el birliğiyle İstanbullularla birlikte aşacağız.  
 
300’e yakın sanatçı, mimar ve STK temsilcileriyle görüştüm, bunu medyaya yansıtmadım. Olayların ilk gününde yüzde 95’i ağaçların sökülmeye başlandığı, Topçu Kışlası’nın inşaatına başlandığını zannettiler. Demek ki algı yönetiminde eksiklik olmuş, başka yanlışlar var. Bu hafta içinde turizm sektörü temsilcileri ile görüşeceğiz. Çeşitli ülkelerin belediye başkanlarına STK’larına da mektup göndereceğim. Bütün projeler halkla paylaşılacak, halka anlatılacak ve görüşleri alınacak. Bir otobüs durağı değiştirilirken bile sorulacak. Yol ve güzergah değişikliğiyle ilgili bilgi verilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim