• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Başkent Ankara'ya yeni metro Hattı geliyor

Başkent Ankara'ya yeni metro Hattı geliyor
Başkent’te yapımı bitirilemeyen 3 metro hattının yapımını devralıp ikisini hizmete açan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ankara için yeni bir proje açıkladı. Yeni metro hattı AKM ile Kızılay arasına inşa edilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ankara’da inşa edilecek olan yeni metro hattının yapımını üstlendi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Kızılay arasında hizmet verecek hattın yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gerçekleştirecek. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan şunları söyledi:

ÜÇ İSTASYONLU HAT

Atatürk Kültür Merkezi – Gar – Kızılay metro hattı tümüyle yer altında, metro standartları ile projelendirildi. 3,3 kilometre ve 3 istasyondan oluşuyor. Bu proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatacak. Proje, Gar istasyonunda YHT ile, Adliye istasyonunda ise belediyece planlan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonu ile, Kızılay istasyonunda ise Çayyolu ve Batıkent metro istasyonları ile entegrasyon sağlayacaktır” dedi.

BAKANLIK'TAN DÖNDÜNCÜ PROJE

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan ve uzun süre geçmesine karşın bitirilemeyen 3 metro hattını 2011 yılında devralmıştı. Bu üç proje arasında bulunan Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan hattının yapımını tamamlayah Bakanlık, Çayyolu ve Sincan metrolarını 2014 yılında hizmete sunmuştu. Bakanlığın Atatürk Kültür Merkezi – Keçiören hattındaki çalışmaları sürüyor. AKM-Gar-Kızılay ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Başkent’te yapımını üstleneceği dördüncü proje olacak.

www.ulastirma.com.tr

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim