• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Başkent Doğalgaz ihalelerini iptal etti

Başkent Doğalgaz ihalelerini iptal etti
Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ, iptal edilen altyapı ihaleleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Başkent Doğalgaz altyapı ihalelerini iptal etti

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ, iptal edilen altyapı ihaleleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Son günlerde yazılı ve görsel medyada altyapı ihalelerinin iptaliyle müteahhitlerin ve vatandaşların sıkıntı yaşadıklarına ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilen BAŞKENTGAZ'ın açıklamasında ''Vatandaşlarımızdan gelen servis hattı taleplerinin karşılanabilmesi için şirketimiz tarafından, haziran ayında Ankara mücavir alan sınırları içerisinde yer alan ilçeleri kapsayan altyapı ihalelerine çıkılmıştır. İhaleler devam ederken, şirketimize, 'yaklaşık maliyetlerin üçüncü şahısların eline geçtiğine' dair ihbar faksı gelmesi üzerine ihaleler mevzuat gereği iptal edilmiştir'' denildi.

BAŞKENTGAZ'ın kamu kurumu statüsü taşıdığı bunun için de ihalelerin kanunlara ve mevzuatlara uygun olması gerektiğinin kaydedildiği açıklamaya göre, mevzuat hükümleri gereğince ihale işleminin tamamlanması, yaklaşık üç aylık bir süre gerektiriyor.

İlk ihale mevzuat gereği zorunlu nedenlerle iptal edilmesinin ardından vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilebilmesi için şirket, ivedi olarak dört ayrı paket halinde ikinci bir ihaleye çıktı.

Yenimahalle, Gölbaşı, Çankaya ve Altındağ ilçelerinin bir kısmını kapsayan paket için yüklenici firmayla sözleşme imzalanırken, firma tarafından doğalgaz hattı döşeme çalışmalarına başlandı. Ancak Keçiören, Etimesgut, Pursaklar, Çankaya, Altındağ, Gölbaşı, Saray, Yenimahalle, Altınova, Çubuk, Sincan, Eryaman, Mamak, Akyurt, Kazan, Elmadağ ve Hasanoğlan ilçe ve beldelerini kapsayan diğer üç ihale paketi için, ihaleye katılan diğer firmalar tarafından Kamu İhale Kurumu'na itiraz edildi.

Kamu İhale Kurumu'nun kararı doğrultusunda ihaleyi kazanan firmalarla 25 Ekim 2010 Pazartesi günü sözleşmenin imzalanacağı belirtilen açıklamada ''yaklaşan kış aylarında vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için doğalgaz servis hattı taleplerinin karşılanabilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir'' denildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim