• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Başkent günlük 600 ek seferle bayrama hazır

Başkent günlük 600 ek seferle bayrama hazır
Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, Ramazan Bayramında halkın biletlere yoğun talep gösterdiğini belirtti.

 

Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, Ramazan Bayramında halkın biletlere yoğun talep gösterdiğini belirterek, ''Ankara'dan bayram öncesi dönemde günlük 1200 otobüs çıkış yaparken bayram dönemlerinde bu sayı 1800'e kadar yükseliyor'' dedi.
 
Tekeli, yaptığı açıklamada, Ankara'nın çalışan yapısı itibariyle diğer şehirlerden farklılık gösterdiğine dikkati çekti. Ankara'nın çalışan nüfus yapısının ulaşımın yoğunluğunu ve yönünü etkilediğini kaydeden Tekeli, ''Özellikle, perşembe ve cuma günlerine aşırı talep olduğu için bilet bulmak çok zor oluyor.
 
Yolcularımız 16-18 Ağustos günleri arasında iftar sonrası saatlere yoğun talep gösteriyorlar'' ifadesini kullandı.,
 
Günlük 600 ek sefer
 
Türkiye'de normal şartlarda yaklaşık 8 bin şehirlerarası otobüs çalıştığını kaydeden Tekeli, otobüs işletmecilerinin bayram dönemlerinde  maksimum sayıda sefer düzenleyerek halkı mağdur etmemeye çalıştıklarını vurguladı.
Ankaralının bayramda biletlere yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Tekeli, ''Ankara'dan bayram öncesi dönemde günlük 1200  otobüs çıkış yaparken bayram dönemlerinde bu sayı 1800'e kadar yükseliyor'' dedi.
 
''Bilet fiyatlarımız bayram dönemlerinde değişmiyor''
 
Bilet fiyatlarının, Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediği taban ve tavan fiyatlar arasında, piyasa koşullarına göre arz talep dengesine göre oluştuğunu anımsatan Tekeli, bayramlarda bilet fiyatlarını yükseltmediklerini bildirdi.
Tekeli, tüketicinin ulaşım esnasında ilk ve en önemli kriterinin zaman olduğunu kaydederek, ''Tüketici tatilin başladığı an otobüse binip gitmek istiyor, bu durum da bayram öncesinin son mesai günü akşamına ve arife gününde yığılmaya neden oluyor'' dedi.
 
En çok sefer İstanbul, İzmir ve Antalya'ya
 
Bayram dolayısıyla birçok noktaya yoğunluk olduğunu söyleyen Tekeli, en çok seferi ise İstanbul, İzmir, Antalya ve özellikle tatil bölgelerine gerçekleştirdiklerini belirtti.
Tekeli, yoğunluktan dolayı buralara ulaşımda sıkıntı yaşandığını da dile getirerek, ''İstanbul, İzmir, Antalya ve özellikle diğer tatil bölgelerine bilet bulma sıkıntısı yaşanıyor'' şeklinde konuştu.
Yolcuların bilet alım şekillerine de değinen Tekeli, dönüş tarihi kesin olan vatandaşların biletlerini ''gidiş-dönüş'' olarak aldıklarını ancak dönüş tarihi daha esnek olan yolcuların ise tercihlerini ''tek yön bilet'' üzerine kullandıklarını bildirdi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim