• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Başkent YHT ile Karadeniz’e bağlanıyor

Başkent YHT ile Karadeniz’e bağlanıyor
Bakanlık, Başkent ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak dev proje için düğmeye bastı. Ankara-Samsun Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi ile Ankara- Samsun arası iki saate düşecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım müjdeyi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda verdi. Ankara-Samsun YHT hattının ihale aşamasına geldiğini belirten Bakan Yıldırım, “Samsun-Amasya Çorum- Kırıkkale’den oluşan 286 kilometrelik Hızlı Tren Hattı projemiz ile Ankara-Samsun arası 2 saat 15 dakika olacak” dedi.

ETÜT ÇALIŞMASI TAMAM

Başkent ile Karadeniz’i buluşturacak dev projenin detaylarını paylaşan Bakan Yıldırım, projenin etüt çalışmalarının tamamlandığını onay çıktığı anda yapıma başlanacağını söyledi. Yıldırım, “Samsun-Çorum-Kırıkkale YHT projesi bittiği anda dev bir hizmet ülkemize kazandırılmış olacak. Samsun İlini, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesine bağlayacak ve ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı olacak proje ile söz konusu demiryolu koridor yüksek standartlı hale dönüştürülecektir. Ayrıca, Yerköy-Kırşehir-Aksaray- Ulukışla Demiryolu projesinin tamamlanması ile Samsun- Mersin limanları arası demiryolu bağlantısı sağlanarak kuzeyden güneye kısa sürede ulaşılması hedeflenmektedir” dedi. Söz konusu hattın İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz olmak üzere üç büyük bölgeyi birbirine bağlaması noktasında çok önemli olduğunu belirten Bakan Yıldırım “Proje Ankara, Çorum ve Kırıkkale koridoru olmak üzere üç aşamada hayata geçirilecek. Kesin proje hazırlama ihalelerine Delice-Çorum, Çorum-Merzifon ve Merzifon-Samsun olmak üzere 3 kesim halinde çıkılması planlandı” diye konuştu. “Ankara ile Samsun arasında YHT konforunu çok yakında hayata geçireceğiz” diyen Bakan Yıldırım, “Proje hayata geçirildiğinde Ankaralı vatandaşlarımız Samsun’a, Samsun’daki vatandaşlarımız da Ankara’ya 2 saatte ulaşabilecek. Dev proje ile iki bölge insanına konforu getireceğimiz gibi onları saatler süren yolculuktan da kurtarmış olacağız. Proje hizmete açıldığında Samsun-Ankara arası 2 saat 15 dakika olacak böylece Ankara ile Karadeniz arasında ‘hızlı’ bir köprü kuracağız. Ayrıca bu hat ile hem yolcu taşımacılığında hem de yük taşımacılığında hızlı tren konforuna çok kısa bir süre sonra Samsun’da kavuşacak” şeklinde konuştu.

YHT ANKARA GARI BU YAZ AÇILIYOR

Türkiye’nin YHT ağını Ankara merkezli kurduklarının altını çizen Bakan Binali Yıldırım, “Adım adım, Ankara çıkışlı olmak üzere, nüfusumuzun büyük bir kısmını hızlı demir yolu hattıyla buluşturuyoruz. Bu proje ile Samsun’u, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesine bağlamakla kalmayacağız, ülkemizin en önemli kuzey-güney demiryolu aksını da oluşturmuş olacağız. Ayrıca, Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu projesinin tamamlanması ile Samsun-Mersin limanları arası demiryolu bağlantısı da bu hat ile sağlanmış olacak. Öte yandan Ankara YHT Garı’nın yapımı devam ediyor. 2016 yaz aylarında tamamlanmasını planlıyoruz. Proje hizmete açıldığında Samsun- Ankara arası 2 saat 15 dakika olacaktır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim