• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Başkent'i rahatlatacak projeye ilgi büyük

Başkent'i rahatlatacak projeye ilgi büyük
Başkent’te özel sektörün, dekorasyon ve inşaat malzemeleri sektörüne yönelik dev yatırımlarından biri olarak hayata geçirdiği TİMCO Sokak’ta kiralamalar başladı.

Türk Lirası ile kiralama yapılacak ilk konsept AVM olacak TİMCO Sokak’ta yer alacak her biri 485 metrekare olan 256 dükkan, mayıs ayından itibaren kapılarını müşterilerine açacak.

TİMCO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yıldırım, 2 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, geniş bulvarlar, yan yana sıralanmış 4’er katlı dükkanlardan oluşan TİMCO Sokak’ta, inşaat ve dekorasyon dünyasındaki lider markaları, evini ya da işyerini yenilemek isteyen son kullanıcılar ile buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Lokasyon olarak Anadolu Bulvarı gibi çok değerli ticaret merkezinde hayata geçirilen TİMCO Sokak projesini, Ankara’nın alışveriş alışkanlıklarından ilham alarak farklı ve yepyeni bir konseptle oluşturduklarının altını çizen Yıldırım, şunları söyledi:

‘’Ankaralı yıllardır dekorasyon ve inşaat malzemesi ihtiyaçlarını Siteler ve Rüzgarlı Sokak’tan karşılar. Sonra AVM’lerle birlikte yapı marketleri hayatımıza girdi. AVM’ler alışveriş kültürümüzü, müşteri profilini değiştirdi. İnsanlar, araçlarını rahatça park edecekleri, temizliğe önem verilen, güvenliği olan, ısıtma-soğutma sistemleri bulunan, profesyonelce yönetilen yerlerde alışveriş yapmayı tercih etmeye başladı.  Alışveriş sonrası yaşadıkları sorunlarda bir muhatap görmek istiyorlar. Siteler ve Rüzgarlı, AVM’lerle hayatımıza giren  bu talepleri karşılamaktan şimdilik uzaklar. TİMCO Sokak, hem Ankaralının alışkın olduğu, özlemini duyduğu sokakta alışveriş kültürünü, nostaljisini yeniden yaşatacak hem de yapı marketlerinin yetersiz kaldığı, mimarlık ve akredite usta hizmetlerini de sağlayarak, bir adım öne geçecek.  AVM konforu ve güvenliğini de sunacağımız için öncelikle tercih edileceğimize inanıyoruz.

Siteler ya da Rüzgarlı’nın rakibi değil, onların yabancı yapı marketleri ile rekabet etmelerini sağlayacak modern yüzü olacağız. Rekabet söz konusu olamaz, çünkü projeyi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün’ün de bir dönem yöneticiliğini yaptığı Tesisat ve İnşaat Sanayi Malzemecileri Kooperatifi gerçekleştiriyor. Bu kooperatifin birçok üyesi, aynı zamanda Rüzgarlı ve Siteler esnafı. Ayrıca, TİMCO Sokak’ın bütüncül gücü, esnafın yapı marketleri ile fiyat olarak rekabet etmesine de yardımcı olacak.’’

Yıldırım, yaklaşık 300 milyon liralık yatırım ile hayata geçirilecek TİMCO Sokak’ın bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını da sözlerine ekledi.

TL ile kiraya yoğun ilgi

TİMCO Sokak proje koordinatörü Alper Göker de projenin büyük ilgi gördüğünü, kiralanacak 256 dükkan için kısa sürede 200 civarında talep topladıklarını bildirdi.

Göker, yoğun ilginin en önemli nedeninin kiralamanın Türk lirası üzerinden yapılması olduğuna dikkati çekti. Dövizdeki dalgalanma yüzünden esnafın dolar ya da euro üzerinden iş yapmaktan kaçındığını kaydeden Göker, ‘’Esnaf, TL ile kiralama yapınca önünü rahatça görebiliyor. Projenin benimsenmesi, lokasyonu,  yoğun reklam faaliyetleri ile daha açılmadan bir marka değeri yaratılması da ilgiyi artıran diğer faktörler’’ diye konuştu.

Sektörel dağılımı dengeli yapabilmek , seçilmiş bir karma ile yola çıkmak için öncelikle talep toplama yoluna gittiklerini kaydeden Göker, ‘’Bu yöntemle belli sektörlerde yığılma olmasının önüne geçmek istedik. Talep toplama mart ayına kadar sürecek. Bu talepler, mart ayı içerisinde elemeye tabi tutulacak . Bu elemeden geçen firmalar için kiralama işlemleri başlatılacak’’ dedi.

TİMCO Sokak’ın ayrıcalıkları

Göker’in verdiği bilgiye göre, TİMCO Sokak’ta banyo- mutfak ürünleri, ısıtma-soğutma, boya, parke, duvar kağıdı, kapı, PVC alüminyum ve ahşap doğrama, cam balkon, izolasyon, akıllı ev sistemleri, ev tekstili, beyaz eşya, ev-ofis mobilyası, mimari ve iç mimari ofisleri gibi sektörün tüm oyuncuları yer alacak.

TİMCO Sokak’ın geniş bulvarları, alışveriş yorgunluğunun atılacağı kafe ve restoranlarla zenginleştirilecek. TİMCO Sokak’ın bir anayasası olacak ve buna kesinlikle uyulacak. Dükkanlar belirlenen saatlerde açılıp kapatılacak.

Mimarlık ve iç mimarlık ofisleri aracılığıyla, planlanan değişikliklerin projelendirebileceği TİMCO Sokak’ın en önemli ayrıcalığı ise akredite ustaları olacak. Ustaların yapacağı her işe, TİMCO Sokak yönetimince garanti verilecek. Usta ya da satın alınan ürünle ilgili bir sorun yaşandığında, muhatap TİMCO Sokak yönetimi olacak. 

timco2.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim