• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Başkent'in hava kapısı Esenboğa büyüyor

Başkent'in hava kapısı Esenboğa büyüyor
Başkent'in ''hava kapısı'' Esenboğa Havalimanı, büyümeye devam ediyor. Esenboğa'da, hizmet verilen yolcu sayısı arttı.

 

Başkent Ankara'nın havya açılan kapısı Esenboğa Havalimanı'nda hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9 artışla 9 milyon 300 bine, uçak sayısı da yüzde 3 artışla 85 bin 865'çıktı.
 
Bu yılın Ocak ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 6, uçuş sayısında yüzde 8 büyüme rakamı yakalandı.
 
TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, AA muhabirine, Esenboğa Havalimanı'ndan uçuş yapılan merkez sayısının her geçen arttığını belirterek, şu anda iç hatlarda 37, dış hatlarda ise 48 noktaya direkt uçuş gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
Havalimanı'nda 2012 yılında 9 milyon 300 bin yolcu ile birlikte iç ve dış hatlarda toplam 24 havayolu şirketine hizmet verdiklerini ifade eden Demirer, 2013 yılının ilk yeni havayolu şirketinin ise Alitalia olduğunu bildirdi. Demirer, Alitalia ile 26 Mart'tan itibaren haftanın 3 günü Roma'ya direkt seferler düzenlenmeye başlanacağını bildirdi.
 
TAV Esenboğa Havalimanı'nın 2006 yılından itibaren yeni yüzüyle hizmet vermeye başladığını hatırlatan Demirer, 182 bin metrekare terminal alanı, 108 bin metrekare otopark alanı, 296 bin metrekare apron alanı, Duty Free alan, yiyecek-içecek alanı, 4 bin 53 araç kapasiteli katlı otoparkı, 129 Check-in kontuvarı 18 geliş 18 gidiş pasaport gişesi, 18 yolcu köprüsü ile TAV Esenboğa Havalimanı'nın ülkenin en büyük hava limanlarından biri olduğunu söyledi.
 
Günlük 25 bin yolcuya kaliteli hizmet
 
Esenboğa Havalimanı'nda günlük yaklaşık 25 bin 500 yolcuya hizmet verildiğini belirten Demirer, şunları kaydetti:
 
''Yolcularımıza en kaliteli ve konforlu hizmeti verebilmenin gayreti içerisindeyiz. Yolcularımızın, seyahat heyecanı ve stresini kısa bir süre de olsa bir kenara bırakabilmeleri ve hayata dokunabilmeleri adına kültür sanat platformu TAV Galeri Ankara'yı oluşturduk. 2 yıldır birçok sergiye ev sahipliği yaptığımız TAV Galeri Ankara'da, sanata ve sanatçıya verdiğimiz desteğimizi artırarak sürdürüyoruz.
 
Kültür sanat aktivitelerimizin içinde her sene gelenekselleşen yeni yıl ve bayram dinletilerimiz de yer alıyor. Canlı performanslar ile dünya müziğinden oluşan repertuvarları yolcularımızın beğenisine sunarak seyahat öncesi keyifli dakikalar yaşatmayı hedefliyoruz.
 
Ayrıca Ramazan ayına özel Meddah Gösterileri, Karagöz ve Hacivat, Aşuk ile Maşuk, Kukla ve Gölge Oyunları, 'Tasavvuf Musikisi' eşliğinde Sema Gösterisi, 'Ebru Sanatı' Performansı, ve 'Fasıl Dinletisi' gibi etkinlikler gerçekleştiriyoruz.''
 
''TAV, küresel bir marka konumuna geldi''
 
TAV Havalimanları Holding'in, 1997'de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesini kazanan Tepe ve Akfen Grupları'nın ortak girişimi olarak kurulduğunu belirten Demirer, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın, dünyada ''Yap-İşlet-Devret'' modeliyle gerçekleştirilen hava limanı işletmeciliği projelerinin ilk örneklerinden olduğunu ifade etti. Bu projenin, TAV'ın başarı öyküsünün de ilk somut adımını oluşturduğunu anlatan Demirer, TAV'ın kısa süre içinde  sahip olduğu bilgi birikimi, yüksek nitelikli insan kaynağı ve ileri teknolojisiyle hem hava limanı yapım projelerinde hem de havalimanı işletmeciliği gibi yeni bir alanda küresel bir marka konumuna geldiğini söyledi.
 
Nuray Demirer, TAV'ın, benimsediği hedefler doğrultusunda 2006 yılında yeniden yapılanarak işletme ve yapım faaliyetlerini, TAV Havalimanları Holding (TAV Havalimanları) ve TAV İnşaat olarak düzenlediğini hatırlattı. Şirket, her yıl başarılı çalışmalarına yenilerini eklemeye ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam ettiğini vurgulayan TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer, şöyle devam etti:
 
''Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye'nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, bugün Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa hava limanları; yurt dışında ise Gürcistan'ın Tiflis ve Batum, Tunus'un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya'nın Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan'ın Medine, Letonya'nın Riga hava limanlarında faaliyet gösteriyor. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi hava limanı operasyonunun diğer alanlarında yer alıyor.
 
Şirket, 2012'de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 72 milyon yolcu ve 575 bin uçağa hizmet verdi.''
 
Yolculara öneriler
 
Yolcuların, keyifli ve sorunsuz seyahat edebilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Demirer, TAV olarak tüm yolcu profillerine göre geliştirdikleri çözümleri terminallerin içinde sunduklarını, çözümlerimiz her zaman en son teknoloji ve trendleri takip etme yönünde olduğunu söyledi.
 
Sorunsuz ve keyifli bir uçuş için yolculara da önerilerde bulunan Demirer, şöyle devam etti:
 
''Hava limanımıza kendi araçlarıyla gelen yolcularımız otoparkımızı rahatlıkla kullanabilir. Bununla birlikte önce bilgi alırlarsa kampanyalardan veya indirimlerden de faydalanabilirler. Aynı zamanda hava limanımıza Havaş ya da Belediye otobüsü ile de gelebilirler.
 
Güvenlik geçişlerinde uluslar arası kurallar gereği uyguladığımız prosedürlerimiz oluyor. Güvenlik görevlilerimiz emniyet yetkilileri denetiminde uygulamayı gerçekleştiriyorlar. Güvenlik geçişi öncesi palto, ceket gibi giysilerimizi çıkartarak hazırlanmak, ceplerimizdeki çakmak, bozuk para gibi metalleri ayırmak gibi basit işlemlerle güvenlikten geçişte vakit kazanabiliriz. Check – in işlemi için yolculuklardan önce iç hatlarda 1,5 saat dış hatlarda ise 2 saat önce gelmeleri gerekiyor.''
 
''Bagajlarını kendileri hazırlasın''
 
Yolculara, bagajlarını kendilerinin hazırlamalarını ya da hazırlanmasına nezaret etmelerini öneren Demirer, mücevher, para, cep telefonu, bilgisayar, doküman gibi değerli eşyaların el bagajlarında taşınmasını tavsiye etti. Demirer, bagajların üzerine, hava yolu bankolarından da temin edilebilecek 'ad / soyadı, telefon numarası ve adres' gibi bilgileri içeren isim etiketinin takılmasının da çok önemli olduğunu vurguladı.
 
Yolcuların, el bagajı için sıvı kısıtlamalarına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Demirer, ''Bagaj kuralları hava yoluna göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle havayolu şirketinden bilgi alınmasını tavsiye ediyoruz'' dedi.
 
Engelli yolcularımız için terminallerimizi düzenledikleri anlatan Demirer, engelli yolculara, girişte özel rampalar, asansörler ve otoparkta özel park alanları ile konforlu bir şekilde seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim