• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

'Batan gemi Titanic değil RMS Olympic'di'

'Batan gemi Titanic değil RMS Olympic'di'
Tarihteki gariplikler, paranormal aktiviteler, doğanın garip gerçekleri, ülkelerin sakladığı sırlar, bilimin tuhaflıkları gibi konuların yer aldığı Sakın Açma adlı kitap merak edilenleri eğlenceli ve anlaşılır bir dille anlatıyor.

'Batan gemi Titanic değil RMS Olympic'di'

Tarihteki gariplikler, paranormal aktiviteler, doğanın garip gerçekleri, ülkelerin sakladığı sırlar, bilimin tuhaflıkları gibi konuların yer aldığı Sakın Açma adlı kitap merak edilenleri eğlenceli ve anlaşılır bir dille anlatıyor. John Farndon’un kaleme aldığı kitapta hafıza hilelerinden piramitlere, Piri Reis’in haritasından gizli cemiyetlere pek çok kişinin merak ettiği birçok başlık bulunuyor. İşte kitapta yer alan Titanic ile ilgili o iddia:

Batan gemi Titanik değildi!

Kitapta tarihin dönüm noktası olarak nitelendirilen birçok olayla ilgili komplo teorileri de yer alıyor. Titanik faciası da bunlardan biri... Kimilerine göre batan gemi aslında Titanik’in ikizi Olympic’ti. Komplo teorisyenlerinin iddiasına göre Titanik faciasından birkaç ay önce hasar gören Olympic adlı geminin ismi değiştirilerek yavaşça batması için yola çıkarıldı. Böylece geminin sahipleri sigortadan büyük hasar tazminatı alabileceklerdi. Ne yazık ki gemi ‘güya kaza’ olacak yerde gemi sahiplerince ışıkları karartılmış olarak bekletilen kurtarma gemisine çarptı. Armatör firma planın su yüzüne çıkmaması için gemiyi bir buzdağına çarptığını söyledi. Yine teorisyenlere göre geminin sahibi J.P. Morgan yolculukta, gemide olacakken son anda hastalığını sebep göstererek seyahate katılmadı.

rms_olympic_in_1911.jpg

olympic_1911.jpg

olympic_floating_drydock.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim