• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Batan Rus gemisinde kayıp sayısı 111 oldu

Batan Rus gemisinde kayıp sayısı 111 oldu
Rusya'nın Volga Nehri üzerinde öğle saatlerinde batan gemide kayıpların sayısının 111 olduğu açıklandı.

Batan Rus gemisinde kayıp sayısı 111 oldu

Tataristan Olağanüstü Hal Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bulgaria' adlı iki katlı geminin batması sonucu 188 kişiden 75'inin kurtarıldığını; 1 kadının da ölü olarak bulunduğu belirtildi.

Rusya, facianın büyüklüğü sebebiyle bölgeye onlarca kurtarma ekibi ve helikopter sevk ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Açıklamada, "Balgaria adlı gemide 180 kişi bulunuyordu. Bunlardan 150'si yolcu, 22'si gemi görevlisi, 12 restoran çalışanı ve 4 de animatör bulunuyordu." bilgisi yer aldı.

Daha önce açıklanan "88 yolcunun kayıp olduğu" ile ilgili bilgiler düzeltilirken, Tatar makamları 'Arabella' adlı geminin nehir üzerinden 75 kişiyi topladığını bildirdi. Kaza sonrası Olağanüstü Hal Bakanlığı bölge yetkilileri kurtarılan yolcuların sayısını 84 olarak açıklamıştı.

HAYATTA KALAN YOLCU: OLAY YERİNDEN GEÇEN GEMİLER DURMADI

Hayatta kalan yolculardan biri, Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, geminin bir anda sağ tarafa doğru ağırlaştığını ve 3 dakika içinde de battığını söyledi. Yolcu, "Gemide yaklaşık 200 kişi vardı ve hayatta kalmak nerede ise imkansızdı... Çok fazla sayıda çocuk vardı. Kaza öncesi çocuklar ikinci katta bulunan çocuk odasına doğru alınmıştı." dedi.

Biri petrol tankeri olmak üzere kaza sırasında bölgeden iki geminin geçtiğini ve kendilerine yardım için durmadığını ifade eden kazazede, "Bir tanesi mavna, biri de petrol gemisi idi. Onlar durmadı." eleştirisi getirdi.

YÜZLERCE KİŞİLİK EKİP ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Çift katlı yolcu gemisinin Tataristan'ın Bolgar kasabasından başkent Kazan'a doğru hareket halindeyken yerel saatle 13.58'de Tataristan Cumhuriyeti'nin Kansko-Ustinovski bölgesi Syukeyevo kasabasına yakın bir alanda battığı ifade edildi.

Rusya Soruşturma Komisyonu feci kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Olağanüstü Hal Bakanlığı'na ait Il-76 uçağı, 80 kişiden fazla dalgıç ve kurtarma ekibi bölgede yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Interfax'ın verdiği bilgiye göre, 300'den fazla yerel polis ve askerin de kurtarma çalışmalarında yer aldığı kaydedildi.

MEDVEDEV, SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Soruşturma Komisyonu Başaknı Aleksandar Bastrıhin'den bir ekip oluşturmasını, trajedinin nedenleri ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılmasını istedi. Medvedev, suçluluların da gerekli cezaları almalarını talep etti.

Tatilini yarıda keserek Kazan'a dönen Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da, oluşturulan kriz merkezinde çalışmalara başladı. Hastaneler alarma geçirilirken, böyle de çok sayıda ambulans sevk edildi.

GEMİ 56 YAŞINDAYMIŞ

Araştırma komisyonundan Itar-Tass'a yapılan açıklamada, kaza ile ilgili operasyon hatası üzerinde durulduğu ifade edildi. Geminin çok yaşlı olduğu ve bu yüzden batmış olabileceğine dikkat çeken yetkililer, "Aşırı yük ihtimali de dışarıda tutulmuyor. Ancak geminin herhangi bir cisimle çarpıştığına dair işaret yok." bilgisini aktardı.

'Agrorechtur' firmasına ait geminin 1955'de üretildiği ifade ediliyor. 80 metre uzunluğundaki geminin 233 yolcu kapasitesi bulunuyordu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim