• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Batı Akdeniz havacılıkta merkez oluyor

Batı Akdeniz havacılıkta merkez oluyor
Tuncay Engin Süleyman Demirel Havalimanı'nda (SDH) 'Hususi pilot' ve 'Havayolu Nakliye Pilotu' yetiştirilen ER-AH Uçuş Okulu'nun Genel Müdürü M. Erdoğan Cabıoğlu ile biraraya geldi.

Batı Akdeniz havacılıkta merkez oluyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Burdur ve Isparta'nın ortak havaalanı Süleyman Demirel Havalimanı'nda (SDH) 'Hususi pilot' ve 'Havayolu Nakliye Pilotu' yetiştirilen ER-AH Uçuş Okulu'nun Genel Müdürü M. Erdoğan Cabıoğlu ile biraraya geldi.

Genel Sekreter Engin, Antalya'da teorik eğitim ardından SDH'de uygulama eğitimi gerçekleştiren ve Türkiye'deki Türk Hava Yolları, Türk Hava Kurumu, Anadolu Üniversitesi, Ay-Jet ile birlikte 5 uçuş okulundan birinin olan ER-AH'a tanıtım, eğitim araç ve gereçleri konusunda destek olunabileceğini belirtti. Engin, uçak bakım hangarı ve uçuş okulunun yanısıra Kara Havacılık Okulu'nun da bir süre sonra hizmete girmesiyle havacılık sektörü için Batı Akdeniz'e stratejik önem kazandıracağını kaydetti.

Isparta merkezli zirai ilaçlama yapan 2003'de hava taksi işlemlerine başlayan ve 2008'den itibaren de Süleyman Demirel Havalimanı'nda pilot yetiştiren ER-AH Uçuş Okulu Genel Müdürü M. Erdoğan Cabıoğlu, BAKA'ya geldi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile biraraya gelen Cabıoğlu, 2008'den bu yana mesleğinde uzmanlaşmış deneyimli pilot öğretmenlerden oluşan eğitmenleriyle uçuş okulu ile havacılık sektörünün pilot ihtiyacına cevap verdiğini söyledi.

SDÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. İlker Çarıkçı'nın da bulunduğu ziyarette Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren BAKA'nın çalışmalarını yakından ve takdirle takip ettiklerini belirten Cabıoğlu, SDH'nin uçuş okulunun ve uçak bakım hangarının yanısıra kara havacılık okulunun taşınmasının ardından Türkiye'de önemli havacılık merkezlerinden biri olacağını düşündüğünü belirtti.

SEKTÖRDE PİLOT SIKINTISI

Devletin destekleriyle 2000'lerde ivme kazanan havacılık sektörünün Türkiye'de, dünyada %5 büyürken ülkemizde % 30 olduğunu, THY'nin 60-65 olan uçuş noktası sayısının 165'e ulaştığını 2023'de de 350'ye çıkacağı bilgisini veren Cabıoğlu, devletin uçuş okullarına eğitim yakıtında % 40 meydan tarifesinde ise % 75 indirim sağladığını söyledi.

Dolmuş uçakların kısa sürede ulaşımda büyük önem kazanacağını vurgulayan ER-AH Uçuşu Okulu Genel Müdürü, 1000'e yakın yabancı pilotun bulunduğu havacılık sektöründeki havayolu firma sayısında da artışla pilot açığının da artmasına neden olduğu bilgisini verdi. Cabıoğlu, İzmir, Aydın, Denizli ve Afyon'u içeren bölgede tek okul olduklarını, havacılık sektöründe pilot sıkıntısının daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

HAVACILIK STRATEJİK ÖNEMDE

Burdur ve Isparta'nın ortak havalimanı SDH'ye 3 yeni pist yapılacağını ve havacılık kümelenmesindeki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, uçak bakım hangarı ve uçuş okulunun faaliyetlerinin yanısıra Kara Havacılık Okulu'nun da bir süre sonra hizmete girmesiyle havacılık sektörü için Batı Akdeniz'in büyük stratejik önem kazanacağını kaydetti. Kalkınma ajansının sektörün tanıtımı, istihdam kazandıran uçuş okulunun eğitim araç ve gereçleri konusunda destek verilebileceğini söyleyen Engin, SDÜ Rektörlüğü ile görüşülüp üniversiteye kurulacak sivil havacılık bölümüne uçuş okulunun katkı sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

ER-AH Havacılık Okulu'nda sağlık durumu ve koşulları uygun adaylara, uluslararası standartlarda özel pilotluk ve havayolu nakliye pilotluğu eğitimi veriliyor. Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün üyesi olduğu JAA Uluslararası Havacılık Otoritesi'nin belirlediği standartlar çerçevede verilen eğitim sonrasında kursiyerler, AB ülkelerinde geçerli olan pilotluk belgesine sahip oluyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim