• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Batman Havaalanı 24 saat hizmet verecek

Batman Havaalanı 24 saat hizmet verecek
Daha önce mesai saatleri içinde uçuş hizmeti veren Batman Havaalanı'na, bundan böyle 24 saat uçaklar inip kalkabilecek. 24 saat uygulaması ile farklı uçak şirketlerinin Batman Havaalanı'ndan hizmet vermek üzere talepte bulunmaları bekleniyor.

Batman Havaalanı 24 saat hizmet verecek

Daha önce mesai saatleri içinde uçuş hizmeti veren Batman Havaalanı'na, bundan böyle 24 saat uçaklar inip kalkabilecek. 24 saat uygulaması ile farklı uçak şirketlerinin Batman Havaalanı'ndan hizmet vermek üzere talepte bulunmaları bekleniyor.

Pistlerde yapılacak bakım onarım tadilatı nedeniyle 6 ay uçuş yapamayacak olan Diyarbakır Havaalanı uçuşlarının, en yakın il olan Batman Havaalanı'na kayması ise Batman ekonomisi ve istihdama önemli katkı sağlayacak. Batman Havaalanı'nda mesai saatleri içinde hizmet verme uygulaması kaldırıldı.

Daha önce mesai saatleri içinde uçuş hizmeti veren havaalanında bundan böyle 24 saat uçaklar inip kalkabilecek. Yeni uygulama, özellikle iş adamları ve uçakla seyahat eden vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Ocak 2012 tarihinde pistlerde yapılacak bakım onarım nedeniyle 6 ay uçuşa kapalı olacak olan Diyarbakır Havaalanı uçuşlarının, en yakın il Batman Havaalanı'ndan yapılmasının planlanması ise sevinci ikiye katladı.

İş adamları ve meslek örgütleri, günde 200 uçak kaldırma kapasitesine sahip Batman Havaalanı'nda hizmet veren havayolu şirketi ve uçak seferlerinin artması ise Batman ekonomisi ve istihdama önemli katkı sunacağını ifade ediyor.

50 MİLYONLUK DEVASA HAVAALANI

Diyarbakır Havaalanı'nın bakım onarıma girmesinin ardından, uçak seferlerinin Batman Havaalanı'na kaydırılması halinde, Türkiye’deki en güzel havayolu terminalleri arasında bulunan Batman Havaalanı Terminali devasa binasıyla ilk sınavını vermiş olacak. 29 Ağustos 2010 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı görkemli bir şeklide gerçekleştirilen havaalanı terminali, 50 milyonluk devasa binasıyla Diyarbakır uçuşlarını rahatlıkla kaldırabilecek kapasiteye sahip.

"25 UÇUŞU RAHATLIKLA KALDIRABİLİR"

Batman Havaalanı, bölge illeri arasında 250 personeliyle aktif çalışan tek havaalanı unvanını elinde bulunduruyor.

Batman Havaalanı'nın talepleri rahatlıkla kaldıra bilecek potansiyele sahip olduğu belirten yetkililer, uçuş seferleri Batman Havaalanına kaydırıldığı vakit, günde 23 Diyarbakır, 2 Batman, toplam 25 uçuş yapılacağını, bunun da ekonomi ve istihdama olumlu katkı anlamına geldiğini ifade ettiler.

UÇAK FİRMALARI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Uçak seferlerinin sadece mesai saati içinde uçma uygulamasının kaldırılması, havaalanının 24 saat uçak kalkış inişine müsait hale getirilmesinin ardından, işadamlarının tekrar girişimlerde bulundukları belirtildi.    

Havaalanında mesai saati uygulamasının kaldırılmasının ardından, Batman tarifesi için girişimlerini yaptıklarını belirten Pegasus genel satış acentesi yetkilisi, “Uçak şirketleri kış ve yaz tarifelerini 3 ay önceden yapıyor. Uçak kaldırılacak yerler ve saatleri belirleniyor. Biz girişimlerimizi yaptık. Diyarbakır Havaalanı'nın tadilata girecek olmasıyla zaten uçaklar 6 ay boyunca Batman’a iniş yapacak. Diyarbakır Havaalanı'ndaki tadilatın bitiminde de Batman’daki uçuşlara devam edeceğiz.” dedi.    

Diyarbakır Havaalanı'nın bakım onarıma girmesi nedeniyle 6 ay boyunca uçak seferlerinin Batman Havaalanı'ndan kalkmasının faydalı olacağını belirten vatandaşlar, yetkilileri konuyla ilgili olarak göreve çağırdı. Batman Havaalanı'nın günde 200 uçak kaldırma kapasitesine sahip olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Batman, tarihinde yakaladığı en büyük fırsatı değerlendirme imkânı buldu. Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesini istiyoruz.” diye konuştular.

İŞ ADAMLARI CİP HİZMETİ İSTİYOR

Bu arada, havaalanındaki Özel Bekleme Salonları (CİP) konusundaki sıkıntılarını da dile getiren bazı işadamları ise 50 milyonluk devasa binada bu hizmetin verilmemesini eksiklik olarak değerlendirdi.     Havaalanının 24 saat hizmet verecek olması ve Diyarbakır’daki uçak seferlerinin Batman’a kaydırılması düşünüldüğünde, Batman’ın önemli bir yolcu potansiyeline sahip olacağına dikkat çeken iş adamları, CİP hizmetinin verilmesine yönelik çalışma başlatılmasını istedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim