• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Batmanlılar uçak seferlerini arttırmak istiyor

Batmanlılar uçak seferlerini arttırmak istiyor
Türkiye'nin en modern hava alanı terminaline sahip olduğu belirtilen Batman Havaalanı'nın, yüzde 10 kapasiteyle çalıştığı belirtildi.

 

Aynı anda 5 uçak kaldırabilecek kapasiteye sahip havaalanında günde sadece 3 sefer yapılıyor.
 
Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olan Batman Havaalanı'nda sefer sayısının azlığı nedeniyle her ay binlerce yolcu yakın illerden uçmak zorunda kalıyor. THY ve Pegasus'un günde üç sefer düzenlediği havaalanının, bölgenin en modern limanlarından biri olduğunu belirten Batmanlılar, sefer sayısının arttırılmasını beklediklerini belirtiyor.
 
TPAO, Tüpraş ve diğer sanayi kollarının bulunduğu Batman'da uçak seferlerinin azlığından yakınan vatandaşlar, “Komşu Diyarbakır’daki havalimanı üç ay süreyle onarıma alınınca uçakların büyük bölümü Batman’dan kalktı ve o dönem içinde Batman iyi bir sınav verdi. Şimdi sadece iki havayolu şirketinin sefer yaptığı havaalanına seferlerin yapılması kaçınılmaz olmuştur. Haftada bir İzmir ve Antalya seferlerinin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Şuan 150 kişinin istihdam edildiği havaalanında uçak seferlerinin artması ile ek istihdama ihtiyaç duyulacağını belirten firma temsilcileri ise “Uçak seferleri artarsa yeni personel lazım olacak. Yeni güvenlik elemanı, büfe elemanı istihdamı artacak. Ayrıca, sefer artarsa rekabet artacak, fiyatlar düşecek. Bu da Batman ekonomisine dolaylı bir istihdam sağlayacak.” şeklinde görüş belirtti.
 
AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNEŞTEKİN: DIŞ HATLAR TERMİNALİNİN AÇILMASI ŞART
 
Batman Havalimanı’nın, potansiyeli sürekli olarak karşılayacak konfor ve fiziki imkânlara sahip olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, dış hatlar terminalinin hizmete açılması gerektiğine dikkat çekti.
 
Organize Sanayi Bölgesi'nde 60’a yakın yatırımcının mevcut olduğunu ve bunların bir kısmının yabancı ortaklı olduğunu vurgulayan Güneştekin, “Batmanlı yatırımcılarımızın ihracat potansiyeli gün geçtikçe artmakta bu da yurt dışı bağlantılı uçuşları artırmaktadır. Son yıllarda Türkiye ile Irak arasında ticaret hacminin artması ve vizesiz geçişler nedeni ile Batman Havalimanı’nın önemi artmıştır.” dedi.
 
Batman’ın yanı sıra Siirt, Şırnak ve Mardin’in yakın ilçesi Midyat’ın yolcu potansiyeline hitap eden Batman Havalimanı’nın turizm bölgesinin merkezinde hizmet vermesi bakımından da oldukça öneme sahip olduğunu belirten Güneştekin, Batman’da üniversitenin gelişmesi ve öğrenci sayısındaki artışın da diğer alanlarda olduğu gibi hava ulaşımını da pozitif anlamda etkilediğini ileri sürdü.
 
NASIROĞLU: UÇAK SEFERLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ
 
Batman Ticaret Odası Başkanı Osman Nasıroğlu ise Batman'ın coğrafi ve ekonomik açıdan çok önemli bir merkez olduğu için yurt dışı ve yurt içi seferlerinin artırılması ve mevcut uçuşların saatlerinin düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Nasıroğlu, uçakla seyahat eden Batmanlıların ve kente gelmek isteyen misafirlerin yarısının çevredeki illerdeki havaalanlarını kullanmak zorunda kaldığını ileri sürdü.
 
Özel uçak şirketlerinin kente sefer düzenlemeleri ve THY'nin de seferlerini artırması yönünde bu güne kadar birçok girişimde bulunduklarını belirten Nasıroğlu, şunları söyledi: "İstanbul ve Ankara seferlerinin artırılması ve saatlerinin mesai saatleri göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesi, İzmir ve Antalya’ya da uçak seferlerinin başlatılması gerekmektedir. Daha öncede gündeme getirdiğimiz Erbil-Batman uçak seferlerinin de başlatılması ile ekonomik ve kültürel anlamda önemli bir köprü oluşturulmasına katkı sunacak. Uçak seferleri sadece ticari açıdan değil eğitim, sağlık, turizm açısından da kentimiz açısından çok büyük önem arz etmektedir. İnanıyorum ki hava yolu ulaşımındaki önemli gelişmeler kentimize her açıdan katkı sağlayacaktır. Batman Havaalanı her açıdan başlatılması durumunda dış ve seferlerin artırılması durumunda da iç seferleri kaldırabilecek kapasiteye sahiptir. Hava ulaşımında taleplerimizin yerine gelmesi için girişimlerimiz devam edecektir."
 
Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş de bir kentin sanayileşmesinde ulaşımın büyük önem taşıdığını dile getirdi. Güneş, uçak sefer sayısının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere yatırımı artıracağını savundu.
 
Önemli tarihi ve kültürel varlıklara sahip olan Batman'ın turizmden istenilen payı alamadığını belirten Güneş, uçak sefer sayısının artırılmasının turizme de büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
 
Açılışını 2010 yılının Ağustos ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı Batman Havaalanı, yeni terminal binası bölgenin en büyük havaalanı terminali konumunda. Ek yatırımlarla maliyeti 50 milyon TL'yi bulan terminalin, 20 bin 741 metrekare alanı, bin 120 metrekare VİP ve 350 araçlık otoparkı, iç ve dış hatlar yolcu kapasitesi ile bölgenin ve Türkiye'nin en büyük terminallerinden biri olduğu belirtiliyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim