• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

BAÜ Denizcilik Fakültesi için start verdi

BAÜ Denizcilik Fakültesi için start verdi
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, “2012 yılında en azından bir bölümünü faaliyete geçirmek istiyoruz. Bunun için de gerekli olan 3 öğretim üyesi şartını bu yıl sağlayacağız” dedi.

BAÜ Denizcilik Fakültesi için düğmeye bastı

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, “(Denizcilik fakültesi) 2012 yılında en azından bir bölümünü faaliyete geçirmek istiyoruz. Bunun için de gerekli olan 3 öğretim üyesi şartını bu yıl sağlayacağız” dedi.

Rektör Alkan, Denizcilik Fakültesinin uygulamalı eğitim alanı için belirlenen yerlerle ilgili olarak Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel’i ziyaretinde, Denizcilik Fakültesinde eğitim ve öğretimin başlayabilmesi için öğretim üyesine de ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Eğitimin başlamasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Alkan, şöyle konuştu:

“2012 yılında en azından bir bölümünü faaliyete geçirmek istiyoruz. Bunun içinde gerekli olan 3 öğretim üyesi şartını bu yıl sağlayacağız. Bu aşamada Bandırma’nın desteğine ihtiyacımız var. Sağ olsunlar belediye başkanımız bu konuya en başından beri destek vererek, sahip çıkıyor. Fakültenin kurulmasında önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bu fakültede geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere 6 tane araştırma görevlisi aldık. Bu araştırma görevlileri şu anda doktora yapmak üzere farklı üniversitelere gönderildi. Kısa zamanda bu fakülteyi öğrencisi ile birlikte hayata geçirmek içinde eğitim ve öğretimin yapılabileceği dersliklerin gerektiğini biliyoruz. Bununla birlikte uygulama eğitimi de çok önemli. Bunun da deniz kenarında olması gerekiyor.”

Pekel ise Bandırma Belediyesi olarak bu sürecin her zaman takipçisi olduklarını ve destek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

Denizcilik Fakültesi, Bandırma’ya önemli değerler katacak. Üniversiteler öncelikle kentin yaşamına, kültürüne, ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayan, özellikle yetişen ve yetiştirilen öğrencilerin geleceğinin şekillendiği yerler. Bandırma Belediyesi olarak da bizlere düşen görev ise bu çalışmalara sonuna kadar destek vermek. Denizcilik Fakültesi, kentimiz açısından çok önemsediğim bir eğitim kurumu. Bu aşamada hem rektörümüzün hem de akademisyenlerin bizlere verdiği destek çok önemli ve anlamlı. Bu nedenle kendim ve Bandırma adına rektörümüze teşekkür ediyorum.”

Ziyarete, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yaman ve öğretim görevlileri de katıldı.

 www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim