• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Bavul bagajdan ilk çıkınca seviniyoruz

Bavul bagajdan ilk çıkınca seviniyoruz
Avrupa’nın en çok kullanılan uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner, seyahatseverlere yolculuk sırasında hangi durumlarla karşılaşınca kendilerini zafer kazanmış sayacaklarını sordu.
10,000’i aşkın uluslararası katılımcıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre; bavulun bagaj bandından ilk çıkması ve önde oturan yolcunun koltuğunu geriye yaslamaması, seyahatseverleri en mutlu eden durumlar. Türkleri en mutlu eden diğer noktalar ise bavulun fazla kilosuna ücret alınmaması, uçakta ağlayan bebek olmaması ve koltuğun iki kol yaslama yerini de kullanabilmesi.
 
Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, 10.000’i aşkın seyahatsever ile yaptığı ankette, seyahat esnasında hangi durumlarla karşılaşınca yolcuların kendilerini zafer kazanmış gibi hissettiklerini sordu. Anket sonuçlarına göre hem Türkler hem de uluslararası katılımcılar için seyahatteki en önemli zaferler; seyahat sonrası bavulun bagaj bandından ilk çıkması ve uçakta önde oturan yolcunun koltuğunu geriye yatırmaması. 
 
Uçak biletinin yanı sıra en uygun konaklama ve araba kiralama sonuçlarını da karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner’ın araştırma sonuçlarına göre Türkler için, check-in sırasında fazla kilolara ekstra ücret talep edilmemesi üçüncü sırada geliyor. Türklerin özellikle tatile çıkarken yanlarına fazla eşya alması bu sonucun nedenini açıklıyor gibi. Seyahatlerinde rahatlarına düşkün Avrupalılar içinse üçüncü sırada, yan koltuğun boş olması yer alıyor. 
 
Araştırmaya göre uçakta ağlayan bebekler olmaması hem Türkler için hem de uluslararası sonuçlarda başlarda yer alıyor, yani sessiz bir yolculuk geçirmek tüm dünyadaki seyahatseverler için oldukça önemli.
 
 
Türkler için “küçük zaferler”;
 
    Bavulun bagaj bandından ilk çıkması
    Öndeki yolcunun koltuğunu geriye yatırmaması
    Check-in esnasında fazla kilo için ekstra ücret ödememek
    Koltuğun iki kol yaslama yerini de kullanabilmek
    Uçakta ağlayan bebek olmaması 
 
 
Avrupalılar için “küçük zaferler”;
 
    Bavulun bagaj bandından ilk çıkması
    Öndeki yolcunun koltuğunu geriye yatırmaması
    Yan koltuğun boş olması
    Uçakta ağlayan bebek olmaması
    Check-in esnasında fazla kilo için ekstra ücret ödememek 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim