• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bayar: Airbus, sözleşmeye odaklanmalı

Bayar: Airbus, sözleşmeye odaklanmalı
Airbus Başkanı Tom Enders’ın A400M askeri kargo uçaklarıyla ilgili, “Türkiye’nin teslim almayı bu kadar geciktirmesi kabul edilemez” sözlerine, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’dan yanıt geldi.

Bayar, “Airbus’ın bu açıklamalar yerine sözleşme hüküm ve şartlarına odaklanması gerekiyor” dedi.

Türkiye-Fransa Sanayi Günü için düzenlenen etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayar, gecikmenin nedeninin uçağın kabul test ve süreçlerindeki yetersizlikler olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu uçakların üretiminde daha önce de gecikmeler yaşandı. Bunun üzerine Proje ortağı 6 ülke bir araya gelerek yeniden masaya oturdu. Airbus’a projedeki aksaklıklar için yeniden zaman verildi. Burada sözleşmelerin dışında Türkiye’nin gündeme getirdiği farklı bir pazarlık kesinlikle söz konusu değildir. Sözleşme hükümleri ne ise odur. Airbus’tan dileğimiz sözleşme hükümlerine uyulmasıdır.”

İKİNCİSİ FABRİKADA

Türkiye’nin ikinci, yeni nesil nakliye uçağı A400M’inin ikincisinin üretiminin ise, Airbus Grubu’nun İspanya’nın Sevilla sehrinde bulunan Askeri Uçaklar Son Montaj Merkezi’nde hızla devam ettiği bildirildi. Airbus yetkilileri yaptıkları açıklamada toplam 8 pilottan olusan 4 ekibin pilotaj eğitimi, bakım hizmetlerinin yapılabilmesi için de 60 bakım teknisyeni ve 8 yükleme personeli de eğitim aldığını kaydetti.

Türkiye’yi anlaşmada yer alan takvime uymamakla suçlayan Airbus Başkanı Enders A400M’lerin teslimatı ile ilgili Türkiye’nin ileri sürdüğü şartların kabul edilemez olduğunu söylemişti. Enders, Airbus A400M’lerden birinin geçtiğimiz yılın son ayından beri Türkiye’ye teslimat için bekletildiğini vurgulamıştı.

37 TON YÜK TAŞIYOR

A400M, kargo taşıma, asker taşıma, havadan havaya yakıt ikmali ve elektronik gözetleme gibi görevleri de içeren bir çok yerde görev yapacak. Uçak 37 ton yük, 116 tam teçhizatlı asker, 66 sedye ve 25 tıbbi personel taşıyabiliyor. A400M, bütün bilgilerin büyük renkli ekranlarla görüntülenebilmesine izin veren cam kokpit ve fly-by-wire gibi yenilikleri ile şu anda çoğu ülkenin kullandığı eski C-130 ve C-160’lara göre teknolojik bir atlama sunacak ve bu uçakların yerini alacak.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim