• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bayburt yollarının standardı yükselecek

Bayburt yollarının standardı yükselecek
Ak Parti Bayburt Milletvekili Özbek: Bayburt 3 yıl içinde ulaşım sorunu olmayan bir il olacak.

Köse arasında çok sıkıntılı bir yolumuz vardı. Seçimden önce bunun ihalesi yapılmıştı. Şu anda yüklenici firma şantiyesini kuruyor. İnşallah Bayburt-Köse yolu da standartları yüksek bir yol haline gelecek. Bu ihalenin içerinde aynı zamanda Esentepe Mahallesi'nde Kışla Çeşmesi'nin olduğu alanda alt geçit projemiz var. Bunu da Bayburt-Köse yolu ile birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Özbek, sağlık, eğitim ve havayolu konusunda en çok tercih edilen Kop Dağı yolu üzerinde yapılacak tünelin, 2 Ağustos'ta ihaleye çıkacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Erzurum çevre iller arasında en çok gidip geldiğimiz bir şehirdi. Sağlık, eğitim ve havayolu hususunda en çok yararlandığımız ilimiz. Erzurum yolunda da Kop Dağı gerçeğimiz vardı. İnşallah Kop Dağı'nı da tünelle daha rahat bir konuma kavuşturacağız. Yani artık ulaşım açsından Trabzon'a giderken Araklı tüneli, Erzincan'a giderken standartları yüksek bir yol ve Erzurum'a giderken de Kop tüneli ile gideceğiz. Ve gitmiş olduğumuz yollarda artık sıcak asfalt kullanılacak. Ve bu sayede Bayburt'un ulaşım sorunlarını yüzde 90 derecesinde bitirmiş olacağız. Bayburt, 3 yıl içinde ulaşım sorunu olmayan bir il olacak."

Seçim çalışmalarında sık sık dile getirdikleri yayla turizmi konusunda, Aydıntepe Yaylası'na giden yolda bir çalışmaları olduğunu ifade eden Özbek, şöyle devam etti:

"İnşallah yakın zamanda o yol asfaltlanmış olacaktır. Şehit Osman eteklerinde gelir seviyesi düşük aileler için hazırlanan TOKİ inşaatımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl bitirilecek. Sağlık alanında çalışmalarımız sürüyor. Bayburt Devlet Hastanesi yanına yapılan Kadın Doğum Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi en geç 2012 yılında Bayburtlunun hizmetinde olacaktır. Gökçedere Lisesi'nin ihalesi yapıldı. Bu sene sonunda temel atıp önümüzdeki yıl Gökçedere Lisesi yeni binasına kavuşacak. Bir aylık zaman zarfında takip ettiğimiz icraatlar bunlardır. 1 ay sonra başlayacak olan Meclis çalışmalarında özellikle tarım konusu ve Bayburt Üniversitesi hakkında yapacağımız çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz."

Gazetecilerin, TBMM'de tüm basın mensupları önünde ehram kumaşından yapılan kravatı takan Hakan Şükür'ün "Ben de Bayburt milletvekiliyim" sözüyle ilgili soru üzerine Özbek, Hakan Şükür'ü Bayburt'a davet ettiğini ve Bayburtluların bu konuyu kendisinden fazlaca talep ettiğini söyledi.

Bayburt'un 1 milletvekili olması konusuna da değinen Özbek, bunun çok zor bir durum olduğunu, fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bayburt milletvekiliyim" sözünün bile birçok şey için yeterli olduğunu, ulaşım alanındaki ihalelerin yakın zamanda yapılıyor olmasında Başbakan Erdoğan'ın bu sözünün rolünün büyük olduğunu ifade etti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim