• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bayburt'a trafik canavarı uğramadı

Bayburt'a trafik canavarı uğramadı
Bayburt'ta başlatılan uygulama ve eğitimler sayesinde bu yıl kentte polisin sorumluluk bölgesinde ölümlü trafik kazası meydana gelmedi.

Bayburt'ta yürütülen eğitimler sayesinde, polisin sorumluluk bölgesinde bu yıl ölümlü trafik kazası yaşanmadı.

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mansur Bayraktar, Türkiye genelinde polisin sorumluluk bölgesinde ölümlü trafik kazasının olmadığı tek ilin Bayburt olduğunu, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Bayburt'ta trafik kazalarını önlemek için İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda 2013 yılı başından itibaren çalışma yaptıklarını belirten Bayraktar, "Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğümüzce 21 Mart tarihinde başlattığımız 'Emniyet Kemeriyle Hayata Bağlan' projesi çerçevesinde sürücülerin bilinçlendirilmesi, emniyet kemerinin kullanım oranının arttırılması için çalıştık. Bu konuda eğitici denetlemeler yapıldıktan sonra vatandaşlarımızın emniyet kemeri takma oranı arttı" dedi.

İl Trafik Güvenliği Koordinasyon Toplantısı'nda Bayburt'un trafik sorunlarıyla ilgili çalışmalar da gerçekleştirdiklerini ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Emniyet olarak özellikle yaya geçitlerinin ve yayaların yol güzergahının, buna paralel olarak da kavşaklar ve dönüşler ön planda tutularak duba çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar neticesinde sürücülerin ve yayaların görüş açılarının artmasıyla da yaralamalı trafik kazaları ve yayaların karıştığı trafik kazaları çok önemli ölçüde azaldı. Ayrıca okullarda verdiğimiz eğitimler, servis ve ticari araç sürücülerine yönelik yaptığımız eğitici toplantı ve çalışmalar da ölümlü kazaların önlenmesinde en büyük etkenlerin başında gelmekte. Yine radarla yaptığımız hız denetiminin artması, bu kapsamda ekiplerimizin günlük ortalama 10 saat hız denetimi yapması ilimizdeki hız seyrini normal seviyelere düşürdüğünden sürücülerin hız limitine uymasından dolayı da kazalardaki ölüm riski azaldı".

260 kişi yaralandı

Bayburt'ta 2013 yılında polisin sorumluluk bölgesinde 93 yaralanmalı ve 107 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 260 kişinin yaralandığını belirten Bayraktar, "Geçen yıl polisin sorumluluk bölgesinde 2 ölümlü trafik kazası meydana gelirken bu sene hiç ölümlü kaza olmadı. Bu çok sevindirici. Temennimiz ülke genelinde ölümlü kazalar olmaması. Yaya ve sürücülerin trafik kurallarına uymaları halinde kaza riski de azalacaktır. İlimizin şehir içi trafik bölgesinde Türkiye'de ölümlü kazanın olmadığı tek il olması çalışmalarda motivasyonumuzu arttırıyor" ifadelerini kullandı.

Trafik eylem planı hazırlandı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Salih Gözüm ise kentte trafik kazalarını azaltmak için vatandaşlar ile görüşerek bir Trafik Eylem Planı hazırladıklarını söyledi.

Plan dahilinde neler yapabilecekleri konusunda vatandaşların görüşlerini aldıklarını dile getiren Gözüm, "Esnafımızın, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları, üniversitemizin çalışanları ile üniversite öğrencilerimizin görüşlerini aldık. Onların bakış açısıyla ilimizdeki trafik sorunları ve çözümü konusunda önerileri nelerdir tespit etmeye çalıştık. Bunları da bire bir ziyaretlerle tüm kurumlarımızı, vatandaşlarımızı bilinçlendirerek, bilgilendirerek ve onların görüşlerini alarak yaptık" dedi.

Gözüm, önümüzdeki yıl da çalışmalarını Trafik Eylem Planı kapsamında sürdüreceklerini kaydetti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim