• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bayer’de yatırıma göz kırptı!

Bayer’de yatırıma göz kırptı!
Bayer Türk CEO’su Axel Hamann, “Bayer’den yatırım çekme konusunda Brezilya, Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye rekabet ediyor. Açıklanan yeni teşvik paketi yatırım konusunda Türkiye’yi avantajlı hale getirdi” dedi.

Bayer’de yatırıma göz kırptı!

Bayer Türk CEO’su Axel Hamann, “Bayer’den yatırım çekme konusunda Brezilya, Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye rekabet ediyor. Açıklanan yeni teşvik paketi yatırım konusunda Türkiye’yi avantajlı hale getirdi” dedi.

İlaç, tarım kimyasalları ve tohum yanı sıra ileri teknoloji malzemeler geliştiren Bayer, yatırım konusunda Türkiye’ye yeşil ışık yaktı. Alman firmalarını yatırıma çağırmak için Alman konsolosluğunda toplantı düzenleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün görüştüğü yöneticilerden Bayer Türk CEO’su Axel Hamann, “Bakanla çok verimli bir görüşme yaptık. Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmak istiyoruz” dedi.
 
Cari açığa olumlu yansır
 
Bugüne kadar Türkiye’ye 75 milyon euroluk yatırım yaptıklarını dile getiren Hamann, “Cironun yüzde 38′ini gelişmekte olan ülkelerden sağladık. Yüzde 13′ü Türkiye’den geldi. Buna paralel, firma bu bölgelerde büyümek istiyor. Daha fazla yatırım çekmek için Brezilya, Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye rekabet ediyor ama açıklanan yeni teşvik paketi sonrası Türkiye’nin şansı daha fazla” diye konuştu.
 
Teşvik unsurları arasında yer alan 10 yıl boyunca SGK primlerinde muaf olunmasının pek çok yatırımcıyı Doğu ve Güneydoğu’da yatırıma çekeceğini vurgulayan Hamann, “Teşvik yasası doğrudan yabancı sermaye girişi sağlayarak Türkiye’nin cari açığına da olumlu katkı sağlayabilir” diye konuştu.
 
Türkiye’de özellikle Ar-Ge yatırımlarını artırmak istediklerini dile getiren Hamann, “60 yeni araştırma programını hayata geçireceğiz. Sağlık alanında Türkiye’nin büyük üniversitelerinden biriyle bu alanda işbirliği yapmaya hazırlanıyoruz. Hükümet yerli üretim için uğraşıyor. Biz de yerli üretimin avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bizim de Türkiye’de üretip ihraç ettiğimiz ürünler var” dedi.
 
Türkiye 3 yılda beş sıra birden tırmandı
 
Geçen yıl Türkiye’de 520 milyon euro ciroya ulaştıklarını dile getiren Hamann, “Üç yıl önce 18′inci sırada olan Türkiye 13′üncü sıraya yükseldi. 2-3 yıl içinde ilk 10 pazarımızdan biri olacaktır” dedi.
 
Bayer denildiğinde akla Aspirin markasının geldiğini dile getiren Hamann, “Aspirin hâlâ en çok satılan ürünlerimizden biri. 2011′de 31.4 milyon adet Aspirin sattık” dedi. Hamann, Bayer’in geçen yıl globalde 36.5 milyar euro ciro elde ettiğini bunun 17.2 milyar eurosunun ilaç ve sağlık ürünleri grubundan geldiğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim