• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Bayraktar'a coşkulu karşılama

Bayraktar'a coşkulu karşılama
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekili seçildiği Trabzon'a bakan olarak döndü. Bayraktar, memleketinde coşkuyla karşılandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekili seçildiği Trabzon'a bakan olarak döndü. Bayraktar, memleketinde coşkuyla karşılandı.

TOKİ Başkanlığı görevinden istifa ederek 12 Haziran seçimlerinde Trabzon'dan AK Parti 2. sıra milletvekili adayı olan ve 61. hükümette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından çevre ve şehircilik bakanı olarak görevlendirilen Erdoğan Bayraktar, memleketi ve seçim bölgesi Trabzon'da coşkuyla karşılandı. Trabzon Havalimanı'nda ablası Ayşe Eroğlu, Trabzon milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, partililer ve bir grup

Trabzonspor taraftarı tarafından karşılanan Bayraktar, burada kendisini karşılayanlara hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Diyarbakır'da önceki gün 13 askerin şehit olmasına vurgu yapan Bayraktar, "Bütün sözlerin bittiği yerdeyiz. Acımız ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Tekirdağ'dan Gaziantep'e, Bursa'dan Ağrı'ya, Urfa'dan Zonguldak'a, Giresun'dan Samsun'a kadar ülkemizin 7 ikliminden 13 evladımızı şehit verdik; kalbimize, ciğerimize gömdük. Vatanımızın, milletimizin başı soğulsun. Evlatlarımızın yakınlarına Allah sabır versin. Allah bize böyle acılar göstermesin. 2 evladımız da ağır yaralıdır. Bundan sonra

Türkiye Cumhuriyeti'nin stratejisi değişecektir. Terör yanılıyor. Bu büyük millet 3 kıtada hakimiyet kurmuştur. Bu büyük millet sabırlıdır ama 3 tane çapulcuya küçük bir parça dahi kaptırmaz" dedi.

Bakan Erdoğan Bayraktar, 2 ay süren yoğun seçim faaliyetleri kapsamında Trabzon'da çok güzel, çok edepli ve çok seviyeli bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Şimdi hizmet zamanı. Allah takdir etti, ben de Trabzon plakası olan 61. kabinede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bakan olarak görevlendirildim. Allah sizlere karşı mahcup etmesin. Allah şaşırtmasın, Allah bize güç versin. İnanın sizi mahcup etmeyeceğim. Burada ne söz verdiysek Trabzon'un büyükşehir olmasından marka şehir olmasına,

demiryolunun ilimize getirilmesine, Akyazı'nın bitirilmesine, kentsel dönüşümün ve köy yollarının yapılmasına, istihdamın artırılmasına kadar ne söz vermişsek Trabzon Belediye Başkanı kardeşimiz, siz kardeşlerimiz ve dualarınızla bunları yapacağız. Allah bize güç verecek, yardım edecek, siz bize dua edeceksiniz, birbirimize sarılacağız. Siz keyif alacaksınız. İnşallah bu acılar geçecek. Önümüzdeki 11-12 yılda Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada önemli 10 büyük ekonomi

arasına sokacağız. Güçlü Türkiye olacağız. Artık birtakım devletler, bizim için iyi rüya görmeyen devletler, bizden kimseyi kışkırtamayacak, bizden yonga kopartamayacak. Bu ülkede ameliyat yapamazlar. Üzüntümüz sonsuzdur ama ümidimiz, azmimiz, heyecanımız büyüktür" diye konuştu.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bayraktar, burada da bir konuşma yaptı. Trabzon'da seçim beyannamesi çerçevesi içinde verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini hatırlatan Bayraktar, "Ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz. Bunlar bizim olmazsa olmazımızdır. Trabzon'da istihdamı artırılması ve işsizliğin azaltılması birinci önceliğimiz olacak. Köy yollarının yapılması ve asfaltlanması önceliğimiz. Akyazı Projesi mahkeme tarafından durduruldu ama ben onu yakından takip ediyorum.

Bundan sonra benim bakanlığımın sorumluluğundadır. En kısa zamanda bitirip Trabzon'a ve Trabzonspor'umuza kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Bayraktar, kabinelerinin 10 gün önce kurulduğunu hatırlatarak önümüzdeki günlerde KEİPA Toplantısı'na katılacağını belirtti. Bakanlığının Bayındırlık ve İskan Bakanlığının devamı şeklinde olduğunu ifade eden Bayraktar, "Yeniden yapılanma var. Çevre Bakanlığının yüzde 80 kadar kısmı, Kültür ve Turizm Bakanlığının Tabiat Varlıkları Kısmı Bakanlığıma devredildi. 8 genel müdürlük seviyesinde ana birim var" bilgisini verdi.

Konuşmanın ardından, İl Başkanı Adnan Günnar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a gümüş işlemeli tespih hediye etti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim