• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Bayram dönüş çilesi başladı

Bayram dönüş çilesi başladı
Bayram tatilini İstanbul dışında geçirenlerin bir bölümü bugünden dönüşe geçti. Yarın daha yoğun olacağını düşünen birçok sürücü özellikle öğlenden sonra yola çıkarken, TEM ve feribot iskeleleri de hareketlendi.
Tatilcilerin İstanbul dışına çıkışlarını geçtiğimiz hafta Cuma gününden başlatıp 4-5 güne yaymaları nedeniyle bayram öncesi aşırı yoğunluk olmamıştı. Ancak Pazartesi gününün iş günü olması nedeniyle İstanbul dışına çıkanların büyük bir bölümünün yarın yola çıkacağını dikkate alıp sıkıntı yaşamak istemeyenler bugünden dönüşe geçti.
 
İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumunda olan Kocaeli'de, iki yıldır, Yüksek hızlı Tren hattı çalışması nedeniyle tüm tren seferlerinin de yapılmaması nedeniyle trafiğin tüm yükü TEM ve D-100 karayoluna kaldı. Bugün saat 15.00'e kadar hem karayollarında, hem feribot iskeleleri sakinken, bu saatten sonra sonra hareketlenme başladı ve akşama doğru da yoğunluk arttı. Özellik'le saat 17.00'ye doğru TEM'de yoğun bir araç trafiği görülmeye başlandı.
 
İzmir ve Bursa istimaketinden gelen araç sürücülerinin tercih ettiği, Gebze Eskihisar ile karşılıklı sefer yapılan Yalova Topçular Feribot iskelesinde de şu saatlerde 17 feribot sefer yapıyor. Gebze Eskihisar'da fazla araç olmadığı için feribotlar burada bekleme yapmaksızın geri dönüyor.
 
TEM Otoyolu da Adapazarı'ndan itibaren İzmit'e doğru hareketlenmiş durumda. Aynı hareketlilik, Yalova-İzmit arasındaki E-130 Karayolu'nda da görülüyor.
 
Bu akşam ilerleyen saatlerde ve yarın çok daha fazla yoğunluk yaşanacağından, sürücüleri sıkıntıya sokan bazı noktaları hatırlatmakta yarar var:
 
Bu noktalardan biri, İzmit'te Kandıra Turnikeleri girişi de olan Bekirdere Rampası'nın başlangıç noktasında yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi ve burada trafiğin yavaşlaması. Ankara yönünden gelen araçlarla, D-100 Karayolu ve Yalova istikametinden gelen araç sürücüleri de buradan TEM'e girdiğinden hen araç sayısı artıyor, hem rampa başlangıcında yol iki şeride düştüğünden trafik, TEM'in Batı turnikeleri girişine kadar ağır ilerliyor. Bu nedenle sürücülerin, yüksek viyadük ve tünellerin de bulunduğu bu bölgede çok dikkatli olmaları ve aceleci davranmamaları isteniyor.
 
TEM'in çok dikkat edilmesi gereken diğer noktaları ise, Körfez-Hereke arasındaki Mağaraburnu mevkii, Dilovası Tünel çıkışı ve Dilovası Rampasının tamamı. TEM'in Kocaeli geçişinde bu noktalar, en çok kaza olan bölgeler olarak biliniyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim