• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Bayram için yurtdışı turlar patladı

Bayram için yurtdışı turlar patladı
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ucu gözüktü ama yurtdışı turlar şimdiden dolmaya başladı.

YURTDIŞI TURLAR PATLADI

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ucu gözüktü ama yurtdışı turlar şimdiden dolmaya başladı.

Bu sene sektörde turizmcileri bile çok şaşırtan büyük bir talep yaşanıyor. Tahminler resmen alt üst oldu, kontenjanlar yetmemeye başladı. Hem tatilin 9 gün olması hem krizin etkilerinin atlatılıyor olması hem de tatilin artık bir ihtiyaç gibi görülmesi, bayram tatilinde Avrupa'yı Türk gölü haline dönüştürecek. Sadece turizm acentaları ile 40 bin kişinin bayram tatiline gitmesi bekleniyor. Münferit gidişlerle birlikte bu rakam 100 bine kadar çıkacak.

Özellikle ABD ve Uzakdoğu gibi yerlere olan turlar şimdiden bitmiş durumda. Bazı acentalarda İspanya ve İtalya turları da bitmek üzere. Turizmciler, tatilcileri her geçen gün seçme şanslarının azaldığı yönünde uyarıyor.

ETS'DE BARCELONA BİTTİ, İTALYA TURLARI BİTMEK ÜZERE

Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, tur satışlarında büyük bir hareket yaşandığını söyledi. Özellikle yurtdışı turlarda birçok turun şimdiden dolduğunu ifade eden Özbek, "Sona kalanların seçme şansları da azalıyor. Mesela Barcelona turları doldu. Aynı şekilde Mısır Sharm El Sheikh ve İtalya turları da bitmek üzere" dedi.

Bu sene talebin çok yoğun olduğunun altını çizen Özbek, bayram döneminde yurtdışında 10 bin kişiyi, yurtiçinde de 35 bin kişiyi geçeceklerini kaydetti. Özbek, tüm operatörlerle birlikte yurtdışına paket tur alıp taile gidenlerin sayısının da 40 bini geçebileceğini ifade etti.

Tatilin dokuz gün olması nedeniyle uzun gecelemeli turlara da önemli bir talep geldiğini belirten Özbek, "Uzakdoğu, Amerika ve Güney Afrika turları çok iyi sattı. Ayrıca Orta Avrupa turları da çok iyi gidiyor" diye konuştu.

İÇ TURİZME DE YAYILACAK

İç turizmde de bayram hareketinin yavaş yavaş başladığını ve satışların çok iyi olacağı yönünde sinyaller geldiğini belirten Özbek, "Yurtiçinde tatil yapacaklar genelde Antalya'yı tercih ediyor. Burada da özellikle sanatçılı programlara ilginin yoğunlaşacağını tahmin ediyoruz. Etstur olarak 25 Ekim Pazartesi akşamına kadar erken rezervasyon uygulaması yapıyoruz. Tatile gitme kararını geç verenler maalesef mevcut fiyatlardan ortalama yüzde 20 daha fazla ödeyecekler" dedi.

PRONTO SEKTÖR REKORUNU İKİYE KATLAYACAK

ProntoTour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, bu sene tur satışlarının beklentilerinin çok üzerine çıktığını söyledi. En son 3 sene önce 9 günlük bir tatil olduğunu hatırlatan Özkar, "O zaman 6 bin 500 kişiyi yurtdışına göndermiştik, bu sene ise daha şimdiden 7 bin 500 kişiye ulaştık. Önümüzde daha 1 ay var. Bayrama kadar 15 bin kişiye ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Daha önce tek bir organizasyonda tek bir acenta tarafından en fazla 6 bin 800 kişi götürüldüğünü anlatan Özkar, "Bu sene biz bu rekoru ikiye katlayacağız. Tüm sektörde inanılmaz bir hareket var. Birçok turu kapatmak zorunda kaldık" diye konuştu.

SADECE UCUZLAR DEĞİL PAHALI TURLAR DA SATIYOR

Özkar, şöyle devam etti:

"İlk olarak uzun turlar bitti. Mesela Güney Afrika turu açtık, bir haftada doldu ve kapandı. 7 bin liralık Peru-Bolivya var, o da bitti. ABD ve Uzakdoğu turlarının tamamına yakını doldu. Sadece ucuz turlar değil pahalı turlar da çok iyi satıyor. 29 Ekim'e kadar elimizdeki bütün turlar biter. O yüzden yurtdışına gitmek isteyenler acele etsin."

Bu bayram 15 bin kişinin yarısının Orta Avrupa ve İtalya'ya, 4 bin kişinin de Mısır ve Dubrovnik'e gideceğini anlatan Özkar, ayrıca ilk kez Türkiye'den sanatçılar ve DJ'ler götüreceklerini belirtti. Özellikle Dubrovnik'e çıkartma yapacaklarını söyleyen Özkar, "4 tane otel ve bazı diskoları kapattık. Sulukule'den ekipler getiriyoruz. Bayramda yurtdışında her yerde Türkler olacak" dedi.

SABAH AÇTIK ÖĞLEN BİTTİ

Setur Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay da inanılmaz bir taleple karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Maalesef artık gelenlerin çoğunu geri çevirmeye başladık. 5 tane ABD turumuz, Uzakdoğu, Hindistan, Vietnam, Kamboçya hepsi kapandı. Hatta Küba turu daha gazeteye ilan çıkmadan bitti" dedi.

Bayramda yurtdışına 3 bin kişi götüreceklerini belirten Özaltay, ellerinde kısıtlı sayıda Avrupa turu kaldığını vurguladı. Bu bayram Avrupa'da özellikle İsviçre-İtalya turunun yoğun ilgi gördüğünü belirten Özaltay, "Geçen gün yeni bir tur açtık, daha öğlen olmadan o da doldu. Elimizde kalanlar da dolmak üzere. Büyük bir hareket yaşanıyor" diye konuştu.

BEKLENMEDİK ARTIŞLAR OLDU

gezisitesi.com Yayın Müdürü Deniz Özkan da internet üzerinden yoğun talep aldıklarını söyledi. Oldukça büyük bir ilgi olduğuna işaret eden Özkan, "Geçmiş yıllara göre internet bazındaki taleplerin yaygınlaşmasıyla Kurban Bayramı turlarında rezervasyon artışı yaşıyoruz. Tatilin 9 gün olması nedeniyle uzak yerler ve kombinasyonlu turlar da ilgi çekiyor. Özellikle Beyrut, Uzak Doğu Dubrovnik’i gibi mekânları içeren turlarda beklenmedik artış oldu. Bizler de erken rezervasyon imkanıyla uygun indirimler yapıyoruz’ dedi.

Kurban Bayramı için özellikle yurtdışı turların tercih edildiğini anlatan Özkan, "Bayram turu seçen insanlar için Orta Avrupa, İtalya ve Fransa’yı içine alan tur gezileri gezip görülecek yerler arasında bulunuyor. Yurt içinde Antalya'daki sanatçılı tesislerin yanında Kütahya ve Pamukkale de tercih ediliyor" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim