• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Bayramda 7 milyon kişi yollarda olacak

Bayramda 7 milyon kişi yollarda olacak
Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Kemal Erdoğan: On günlük bayram tatili döneminde yaklaşık 7 milyon kişi otobüsle seyahat edecek ve Kâmil Koç bu yolcuların %10’una hizmet verecek.

 

Kâmil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan, bayram döneminin çok yoğun geçeceğine vurgu yaparak yaklaşık 7 milyon kişinin otobüsle seyahat edeceğini söyledi.  Bayrama kısa bir süre kalmış olmasına rağmen talebin her geçen gün artarak devam ettiğini söyleyen Erdoğan, bu talebi karşılamak adına ek sefer planlamasına ağırlık verdiklerini ifade etti. Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda 500 bin yolcuya hizmet verdiklerini söyleyen Kemal Erdoğan “Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. bu bayramda yaklaşık 2000 ek seferle, 700 bin yolcu taşımaya hazırlanıyor” dedi. Ramazan Bayramı’nda yapılacak ek seferle ilgili de değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Ramazan Bayramı tatil sürecinin 10 gün olacağını düşünüyoruz. Mevcuttaki yoğunluğumuz bu düşüncemizi daha da kuvvetlendiriyor. Bu süre zarfında yaklaşık 15.000 ana kalkış yapacağız. Operasyon ekibimiz Kurban Bayramı süreci için de yaklaşık 2000 ek sefer planladı. Talebe göre nerelere kaç ek sefer koyacağımız şekillenecek.” dedi.
 
İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’dan yoğun olarak kalkış yapacaklarını belirten Kemal Erdoğan, özellikle son yıllarda bayramların yaz sezonuna denk geliyor olmasının, tatil yörelerine olan seferleri artırdığını belirtti. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Akdeniz ve Ege bölgelerine yoğun olarak seferlerimiz söz konusu. Bu hareketliliğin ana başlangıç noktaları İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerimiz olup, bu noktalardan tatil yörelerine büyük bir hareketlilik var.”
 
Bayram süresince bireysel aracıyla seyahat edecekleri de uyaran Kemal Erdoğan, “Bireysel araçlarıyla seyahat etmeyi tercih eden yolcularımıza dikkatli olmalarını ve riske girmemelerini öneriyoruz. Tam dinlenmiş olarak yola çıkmaları ve trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmeleri son derece önemli. Geçmiş tatil dönemleri de göstermektedir ki, bireysel araçların bu tür zamanlarda kazaya karışma yüzdeleri son derece yüksek. Bayramı herkesin sevdikleri ile birlikte bayram neşesiyle yaşaması en büyük temennimiz.” şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim