• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bayramda ulaşım indirimli olacak

Bayramda ulaşım indirimli olacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı yazılı açıklama ile Ramazan Bayramı süresince İstanbul'da toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimle hizmet vereceğini duyurdu.

Bayramda ulaşım indirimli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı yazılı açıklama ile Ramazan Bayramı süresince İstanbul'da toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimle hizmet vereceğini duyurdu.

İstanbullular, 3 gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İBB Meclisi'nin aldığı karara göre İETT Otobüsleri, Metrobüs, Metro, Tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ile İDO'nun Şehir Hatları Vapurları yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi; 9 Eylül Perşembe günü başlayacak Ramazan Bayramı'nı, İstanbullular'ın rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla bir dizi önlem aldı.

İETT, Arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak.

Ayrıca Ulaşım A.Ş, bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) ise bayram süresince artacak yoğunluğa paralel olarak vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacak. Her bayram olduğu gibi sefer sayılarını artırarak ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet sunacak.

-ADANA, MERSİN VE DİYARBAKIR'DA İSE ULAŞIM ÜCRETSİZ-

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da yaptığı yazılı açıklamada Ramazan Bayramı süresince vatandaşların mağdur olmaması için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Adana'da Arife günü ve bayramın 1. günü vatandaşların mezarlık ziyaretlerini yapabilmeleri için Asri, Buruk, Kabasakal, Akkapı ve Küçükoba mezarlıklarına ek seferler konulacak. Bayram süresince seferler ücretsiz yapılacak.

Mersinlilerin rahat ve huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da yaptığı yazılı açıklamada, 3 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, MESKİ Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Otobüs İşletme Müdürlüğü, Otogar Müdürlüğü ve Mezarlıklar Müdürlüğü'nde nöbetçi ekipler 24 saat görev başında olacağını ve Arife günü öğle saatinden, bayramın son günü gece 24'e kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarının tamamının ücretsiz olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Diyarbakır Belediyesi İşletme İştirakler Daire Başkanlığından Hüseyin Yeşilbaş da Diyarbakır'da belediyeye ait otobüslerin bayramın üç günü ücretsiz hizmet vereceğini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim