• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Bazı su kaynaklarından çıkan iğrenç şey!

Bazı su kaynaklarından çıkan iğrenç şey!
Damacana su skandalında hemen her gün yeni bir perde açılıyor. Sağlık Bakanlığı, su dolum tesislerine yaptığı baskınlarda, bazı kaynaklarda dışkıya rastladı.

Damacanada sular durulmuyor. Sağlık Bakanlığı'nın, dolum tesisi uygunsuz bulunan 20 marka ile olumsuzluk görülen 114 satış noktasının isimlerini açıklamasının ardından, analiz sonuçlarının detayları da belli olmaya başladı. Bakanlık, dolum tesislerine gerçekleştirdiği baskınlar sırasında aldığı numunelere yaptığı analizlerde bazı firmaların su kaynağında dışkı yakaladı.

Bakanlık, bu firmaların kapısını mühürlerken, piyasadaki sularının hemen toplatılması istedi. Sağlık Bakanlığı, firma sahiplerini kaynağını hemen temizlemesi için uyarırken, bunun için 3-6 ay arasında değişen süre verdi.

Bakanlık, kaynak temizlenmeden mührü açmayacak. Uygunsuzluk tespit edilen 20 dolum tesisinden kaç tanesinin kaynağında dışkı tespit edildiği açıklanmadı. Bakanlık, dolum tesislerinde uygunsuzluk tespit edilen markaların üretimlerini geçici olarak durdurdu. Firmalar, ceza aldıkları kusurlarını düzeltirse yeniden üretim yapabilecek. Verilen sürede düzeltmeyenler süresiz kapatılacak.

TESİS İÇİ TESİS TEHDİDİ

Bazı firmaların tesisinin içinde personel için yapılan yemekhane, soyunma-giyinme odaları, duş, tuvalet, lavabo, yatakhane gibi sosyal tesislerin bulunduğu ve alt yapısının yetersiz olması halinde suyun kaynağına insan dışkısının karışabileceği belirtiliyor. Bakanlık, sıhhi niteliklere uygun, suyun kaynağından bağımsız olması koşuluyla personel için yapılan sosyal tesislere izin veriyor.

HIFZISSIHHA NÖBETTE

Kirli damacana avına çıkan Bakanlık, firmaların kaynaklarına yaptığı baskınlarda aldığı numuneleri, uluslararası referans laboratuvarı olan ve kuş gribi ile domuz gribinde yaptığı analizlerle bilinen Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde inceliyor. Türkiye'nin dört bir yanından numunelerin geldiği hıfzıssıhha, gece-gündüz analiz yapıyor. Çok sayıda su numunesinin incelenmesi nedeniyle, analizlerin yapıldığı laboratuvarların personeli de fazla mesai yapıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim