• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

BBP ile TSK arasında uçak polemiği

BBP ile TSK arasında uçak polemiği
BBP lideri, Hava Kuvvetleri’nin ‘helikopter düştüğünde bölgede olan hava aracı bizim değil’ açıklamasını eleştirdi ve böyle sordu: “Uçak bizim değilse, o zaman kim uçtu?”

BBP ile TSK arasında uçak polemiği

BBP lideri, Hava Kuvvetleri’nin ‘helikopter düştüğünde bölgede olan hava aracı bizim değil’ açıklamasını eleştirdi ve böyle sordu: “Uçak bizim değilse, o zaman kim uçtu?”

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamanın yeni şüpheler doğurduğunu söyledi. Topçu, “F-4 ve F-16’mız uçmadı” diyen Hava Kuvvetleri’ne “O zaman kim uçtu” diye sordu.

Antalya Göynük’te konuşan Topçu, Genelkurmay Başkanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kazadan 23 ay sonda açıklama yapmalarını eleştirdi. Topçu şunları söyledi: “Diyor ki; ‘Benim F-4’üm ve F-16’ım uçmadı’. Başka birisi mi uçtu? Hava sahamızı kim kontrol ediyor? Radarlarda bir görünüp bir kaybolan bir uçuş var. Bizim hava sahamız sahipsiz mi? Ya sivil kurumlar hava sahamızı kontrol etmeli, ya askeri kuvvetlerimiz kontrol etmeli. Ben orada milletin dediği gibi; acaba İncirlik’ten, oradan, buradan, bizim topraklarımızın üzerinden geçip, komşu ülkeyi bombalayıp, tankını bize düşürten bir takım mahfillerin alet edevatının, oralarda gezinip gezinmediğini öğrenmek istiyorum. Hava sahamızda o saatlerde kimler uçtu? Onu bilmek istiyorum.”

BBP lideri Başbakan Erdoğan’a da seslenerek şöyle dedi: “Başbakan, ‘Muhsin bey benim kardeşim, nereye gidilecekse oraya kadar giderim’ demişti. Biz, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu harekete geçirmesini, bu hata, kusur, hangi bürokratta, nerede varsa milletin önüne koymasını bekliyoruz.”

BBP avukatından şok iddia!

BBP avukatı MYK üyesi Kemal Yavuz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü helikopter kazasından hem jandarma hem de emniyetin müracatı üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın yarım saat içinde sekiz kilometrekareye sıkıştırılmış bir koordinat verdiğini ancak bu haritanın kriz merkezine ulaştırılmadığını söyledi.

Yavuz, yakınlarının, kazada vefat eden Sivas BBP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı’nın telefonunu aradıklarını ve iki kez telefonu birilerinin açtığını ve Yüksel Yancı’nın şu anda görüşmeye müsait olmadığını söylediklerini ifade etti. Yavuz “Yüksel Yancı’nın telefonu aranıyor, iki kez cevap veriliyor. Arayan kişilerin savcılık dosyasında beyanları var. Biz aradık, ‘aradığınız kişi şu anda görüşmeye müsait değil’ dediler bize diyorlar, ‘arka fondan da bir çok ses geliyordu’ diyor. İkinci kez aradım, ‘üç erkek kendi arasında konuşuyordu bir şekilde’ diyor. Dosya kapsamında olduğu için konuşuyorum bunları.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim