• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Bekir Bozdağ: Gerekirse uçak göndeririz

Bekir Bozdağ: Gerekirse uçak göndeririz
Köşk seçimleri hükümetle muhalefeti karşı karşıya getirdi. İki turda oy kullanma ihtimali ve arada iki hafta olması ‘gurbet oyları’ için kriz yarattı. Bozdağ “Gerekirse uçak göndeririz” dedi.

 

Referandum veya erken genel seçim yapılmadığı takdirde ilk kez 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacak gurbetçiler için hazırlıklar sürüyor.  Hükümet, yurtdışında sandıklardan çıkacak sonuçların iki hafta içinde Türkiye’ye getirilmesi ve sonuçların açıklanmasından sonra tekrar ikinci tur için sandıkların kurulmasında yaşanacak sıkıntı nedeniyle, anayasa değişikliğini gündeme getirdi. İki tur arasındaki iki haftalık sürenin bir aya çıkarılması yönündeki öneriye ise muhalefetten olumsuz yanıt geldi. Bunun üzerine, hükümet, alternatif formül arayışına girdi. Yurtdışı Türklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yetkili kuruluşlarla konuyu değerlendirirken, bütün tedbirlerin alınacağını söyledi: 
 
BÜTÜN TEDBİRLER ALINIYOR 
 
- Vatandaşlarımız konsolosluklarda oy kullanabilecek. Ancak bazı ülkelerde konsolosluk dışında da oy kullanılması imkânı sağlanacak. Vatandaşlarımızın rahat şekilde oy kullanması için gereken bütün tedbirleri alıyoruz. 
 
Yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullanması için hükümet olarak YSK’ya her türlü desteği vereceğimizi ifade ettik. Gerekirse oyları taşımak için özel uçak bile gönderebiliriz. Hükümet olarak bu konuda gerekli bütün tedbirleri alma konusunda kararlıyız.   
 
'MUTLAKA KAYIT YAPTIRIN' ÇAĞRISI
 
Bekir Bozdağ, gurbetçi vatandaşlardan, oy kullanabilmeleri için kayıt yaptırmalarını da istedi. Bu konuda konsolosluklar aracılığıyla çağrı da yapıldı. Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde yer almanın tek yolunun, yurtiçinde nüfus müdürlüklerine, yurtdışında ise konsolosluklara başvurarak adres beyanında bulunmak olduğu vurgulandı: Yurtdışında yaşayan seçmen vatandaşlarımız, evvelce adres beyanında bulunmuşlarsa, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadıklarını, YSK’nın internet sitesinden kontrol edebilirler.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim