• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Beks Gemi İşletmeciliği, M/V BEKS MUNEVVER isimli kuru yük gemisini teslim aldı

Beks Gemi İşletmeciliği, M/V BEKS MUNEVVER isimli kuru yük gemisini teslim aldı
Bekmezci Ailesi'ne ait Beks Gemi İşletmeciliği A.Ş, Çinli Zhejiang Yangfan Tersanesi'ne 2014 yılında sipariş ettiği 64 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 4 adet kuru yük gemisinden ikincisi olan M/V BEKS MUNEVVER'i teslim aldı.

İstanbul merkezli Beks Gemi İşletmeciliği Şirketinin, Çinli Zhejiang Yangfan Tersanesi'ne sipariş ettiği 4 adet 64 bin DWT taşıma kapasitesine sahip gemiden, ikincisi olan M/V BEKS MUNEVVER isimli kuru yük gemisini teslim aldı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgilere göre, Çinli Zhejiang Yangfan Tersanesi'ne sipariş edilen, 200 metre boyunda, 32 metre genişliğinde ve 64 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 4 kreyni olan M/V BEKS MÜNEVVER isimli kuruyük gemisini, geçen ay teslim aldığı belirtildi.

Türkiye'de tekstil sektöründe yatırımları ile ön plana çıkan Bekmezci Ailesinin denizcilik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Beks Gemi İşletmeciliği, 2014'ün ikinci çeyreğinde Çinli Zhejiang Yangfan Tersanesi'ne her biri 27 milyon dolara mal olan 4 adet 64 bin DWT taşıma kapasitesine sahip kuruyük gemi siparişi vermişti.

Sipariş edilen gemilerden ilki olan M/V BEKS CEYDA isimli kuru yük gemisini, Ekim-2015 tarihinde teslim alan Beks Gemi İşletmeciliği, üçüncü gemisi olan M/V BEKS KUZEY isimli kuruyük gemisini ise Haziran-2016 tarihinde teslim almayı planlıyor.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, sipariş edilen 4 adet 64 bin DWT taşıma kapasitesine sahip kuru yük gemisi, Beks Gemi İşletmeciliği A.Ş.'ye 108 milyon dolara mal olduğu öğrenildi.

TEKSTİLCİLER DENİZİ SEVDİ!

Beks Group ve Bekmezci Ailesi, gemi yatırımları ile sektörde yıldızı parlayan firma olarak öne çıkıyor. Beks Gemi İşletmeciliği A.Ş'nin 2016 yılı sonuna kadar teslim alacağı gemiler ile birlikte filo kapasitesi, 510 bin 600 DWT'luk 8 adet gemiye ulaşacak.

Diğer taraftan Bekmezci Ailesi’ne ait olan Aruna Denizcilik'in bünyesinde ise 166 bin 572 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 3 adet supramax tipi yük gemisi bulunuyor.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

beks_ceyda_buyuk.jpgbeks_munevver_buyuk.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim