• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Belgeler gelirse Türkiye kapıyı açar

Belgeler gelirse Türkiye kapıyı açar
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bulgaristan'ın 125 bin geçiş belgesinin 15 binini gönderdiğini belirterek, tamamını göndermesi halinde Türkiye'nin kapıyı açacağını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi  Elvan, Bulgaristan ile TIR geçişleri konusunda yaşanan soruna yönelik, bölgede Bulgaristan'ın tutumu üzerine bazı sorunlar yaşandığını söyledi. Elvan, Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin Bulgaristan'a geçiş, taşımacılık alanında, 500 milyon-750 milyon avro arasında değişen pastadan büyük payı Bulgar TIR'larının aldığına yönelik şikayetleri olduğunu ve Türkiye'nin payının artırılmasına yönelik talepte bulunduklarını aktardı. Bulgaristan tarafının ilk 6 ay için öngörülen 125 bin transit TIR geçişi kotasının sadece 15 binini gönderdiğini belirten Elvan, bunların tamamının gönderilmesini müteakip Türkiye'nin kapıyı açacağını bildirdi. Bulgar tarafından da konunun çözülmesine yönelik açıklamalar yapıldığını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:
"Bizim amacımız kendi nakliyecilerimizi korumak. İhracatımızda ve taşımacılıkta şu anda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Kapıkule dışında Uluslararası Nakliyeciler Derneği ile işbirliği halinde İpsala Kapısını kullanıyoruz. Bunun yanı sıra Haydarpaşa üzerinden Ro-Ro seferleriyle İtalya'ya seferler söz konusu. Zonguldak'tan da Ro-Ro seferleri ile Ukrayna'ya seferler yapılıyor. TIR'larımız bu üç noktaya kanalize edilmiş durumda. Herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Saati saatine olayı takip ediyoruz. Bizim temennimiz de bunun kısa bir süre içerisinde çözülmesi. Öte yandan Kapıkule'de de ciddi bir yığılma söz konu değil." 

Elvan, "Batıkent-Sincan metro hattında tüm çalışmalar tamamlandı. Hat açılışa hazır. Açılışı bu ayın 11'inde yapmayı planlıyoruz" dedi.Elvan, D-8 Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi ile Bakanlıkta görüşmesi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yaptığı açıklamaya yönelik soru üzerine Elvan, konuya ilişkin mahkeme kararında haber niteliği taşıyan hususların ayrı tutulduğunu hatırlattı. Çok sayıda internet sitesinde bu konunun yer alması nedeniyle sehven bir hata yapıldığını belirten Elvan, "Dün arkadaşlarla toplantı yaptık, bu hatayı gördük. Oradaki kişilerin isimleri değil, sitelerin adı yer alıyor. Arkadaşlar sitelerin içeriğine bakmadan rutin bir uygulama şeklinde yapmışlar. Konuyla ilgili inceleme başlattık. Bu hususla ilgili dün akşam sayın Oran ile telefonda görüştük. Bugün de yaklaşık bir saat kadar önce tekrar görüşüp konuyu ilettik. Bundan sonra böyle bir hata olmayacak" diye konuştu.
Ankara metrolarının açılış tarihine ilişkin soruya karşılık Elvan, Batıkent-Sincan hattında tüm çalışmaların tamamlandığını ve hattın açılışa hazır olduğunu belirterek, açılışı bu ayın 11'inde yapmayı planladıklarını bildirdi. Bu tarihin bir gün önce veya bir gün sonra olarak değişebileceğini ifade eden Elvan, büyük bir ihtimalle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, o dönemde Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile açılışı gerçekleştireceğini söyledi
"

Yanlış yapan varsa bunun cezasını çeker"

Bakan Elvan, "17 Aralık operasyonunun ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ihalelerinin önceden ayarlandığına yönelik iddiaların ortaya atıldığını" hatırlatıp, bu konuda değerlendirmesinin sorulması üzerine, ihalelerin hangi yöntemle ve ne şekilde yapılacağının belli olduğunu ifade etti. "Yanlış yapan varsa bunun cezasını çeker" diyen Elvan, Bakanlığının yılda 20 bine yakın ihale gerçekleştirdiğini ve Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına katkı yaptığını dile getirdi.
Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından, büyümesinden özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul gibi büyük projelerin yapılmasından rahatsızlık duyanların olduğunu vurgulayan Elvan, "Hepsini birer birer hayata geçireceğiz. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Büyük şirketlerimizi, kurumlarımızı yıpratmaya yönelik bazı çabalar olabilir. Bugüne kadar her şey yasalara uygun sürdürüldü, bundan sonra da öyle olacak" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim