• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Benzin kullanımı daha uzun yıllar sürecek

Benzin kullanımı daha uzun yıllar sürecek
Alternatif yakıtlar günden güne artsa da, araştırmalar benzin kullanımının daha uzun yıllar süreceğini gösteriyor.

BENZİNDEN KURTULMAK KOLAY DEĞİL

Alternatif yakıtlar günden güne artsa da, araştırmalar benzin kullanımının daha uzun yıllar süreceğini gösteriyor.

Benzin kullanmanın hem pahalı hem de çevreye zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki benzinden daha etkili ve daha çevreci bir enerji kaynağı var mıdır? 2050 yılına kadar benzinden kurtulabilecek miyiz? HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan habere göre, bu soruların cevabı birçok faktöre bağlı. Fosil yakıtlardan başka enerji kaynaklarına geçmek için ihtiyacımız olan zaman, çaba ve paradır. Bu geçiş kolay, basit ya da ucuz olmayacak. Bu noktada sadece teknolojik yenilik yeterli değil, politik destek ile tüketici desteği de gerekiyor.

Uluslararası Enerji Birliği, 2008 yılında ihtiyacımız olan gelecekte kullanılacak enerji kaynakları hakkında bir rapor yayınladı. Rapor kullandığımız tüm enerji kaynaklarını kapsıyor ve raporda ulaştırmaya tahsis edilmiş bir bölüm bulunuyor. Bu raporda Uluslararası Enerji Birliği bunu 2050 yılına kadar belirledi.

2050 yılına kadar, tüm dünyaya petrol sağlamak için daha geniş oranda teknolojiye bağımlı olacağız. Bu noktada geleneksel petrol üretiminde düşüş olabilir. Fakat arabalarımız halen fosil yakıtlardan gelen yakıtları kullanacak. Yakıtlardan kaynaklanan kirlilik bugünkü kadar ya da daha da kötü olabilir.

Fakat, fosil yakıtlara bağımlı olmak zorunda değiliz. Düşünmemiz gereken alternatifler de var. Elektrikli ya da yakıt-hücreli araçlara geçiş yapabiliriz. Her iki tür taşıt çevreyi benzinli arabadan daha az kirletiyor. Fakat, güneş ya da rüzgar gücü gibi yenilenebilir kaynakları kullanmadığımız takdirde elektrik üretmek de çevreyi kirletiyor. Hidrojen ise dünya üzerinde saf halinde bulunmuyor.

Şimdilik elektrikli ve yakıt hücreli araçlar pahalı ve elverişsiz. Bu teknolojiye geçmek için, tüketicilerin daha ucuz araçlar ve bunları destekleyecek altyapıya ihtiyaçları olacak. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde birçok bölgede benzin istasyonu bulmak zor değildir. Fakat, yeterli sayıda şarj istasyonları ya da hidrojen yakıt durakları açılana kadar yolda kalabilirsiniz.

Uluslararası Enerji Birliği, bunların yerine hibrid arabalara ya da bioyakıtla çalışan araçlara yatırım yapmanızı öneriyor. Bu araçlar, emisyon miktarını ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltıyor.

Politik, teknolojik ve yerel destek olmaksızın, 2050 yılında arabalarınızda muhtemelen benzin kullanacaksınız.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim