• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Bergama için birlikte hareket edecekler

Bergama için birlikte hareket edecekler
Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, TOBB ile İzmir‘de yeni bir lojistik köy kurma çalışmaları olduğunu yer için de Çandarlı‘yı düşündüklerini açıkladı.

Bergama için birlikte hareket edecekler

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Melih Kahraman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İzmir‘de yeni bir lojistik köy kurma çalışmaları olduğunu, yeri için Kuzey Ege Limanı‘na en yakın olan Çandarlı‘yı düşündüklerini belirtti.

Kahraman, limanın sağlayacağı faydadan çok, arsa fiyatlarının konuşulduğuna dikkat çekerek, oysa pazarlanacak ürünlerin maliyetlerini değiştireceğini vurguladı.

Çandarlı‘da inşa edilen liman hakkında ön bilgi almak amacıyla Mersin‘e çıkarma yapan Bakırçay Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) üyeleri, izlenimlerini paylaşmak için Berto Başkanı Kahraman’ı ziyaret etti. Burada konuşan Kahraman, limanla ilgili projeksiyon yapılması, limana gelecek firmalar için ilgili alanlarda personel yetiştirilmesi ve nüfus artışına paralel olarak da yapılaşmayı ve imarı iyi planlamak gerektiğini belirtti. Tek başına bir şeyler yapmaktansa sivil toplum kuruluşlarıyla fikir birliği oluşturulması önerisinde bulunan Melih Kahraman, düzenlenecek toplantılarla Bergama‘nın öncelik haritasının çıkarılabileceğini söyledi.

Berto Üyesi İsmail Birol ise, “Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım‘ın bölgemizde aday gösterilmesini değerlendirmeliyiz. Serbest bölge ya da lojistik köy kurulması hakkında fikir birliği oluşturup kendisinin söylemleri arasında yer almasını sağlamamız gerekir.” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim