• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Bergen Surveyor Doğu Akdeniz'e açılacak

Bergen Surveyor Doğu Akdeniz'e açılacak
Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Norveç bayraklı gemi ile 3 destek gemisinin 1 yıl boyunca bölgede petrol ve doğal gaz araştırması yapacağını açıkladı.

Bergen Surveyor Doğu Akdeniz'e açılacak

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Norveç bayraklı gemi ile 3 destek gemisinin 1 yıl boyunca bölgede petrol ve doğal gaz araştırması yapacağını, Dışişleri ve Genelkurmay Başkanlığı'nın 'olumlu' görüşü alındığını, bu gemilerin 17 limandan faydalanacağını açıkladı. Müsteşarlık, "Gemilerin çalışmalarda kullanılmasının kamu yararı taşıdığını"nın altını çizdi ve gerekli yardımlar konusunda liman başkanlıklarını uyardı. 

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz keşfi yapacak olan Norveç bandıralı Bergen Surveyor isimli, bu sabah saatlerinde Antalya Limanı'ndan ayrıldı. Bölgede petrol ve doğal gaz keşif sahalarını arayacak olan gemiye Panama bandıralı Sharova ile Glomar Venture ile Faroe bandıralı Thor Beamer destek gemileri eşlik ediyor. Antalyalı balıkçı Mehmet Kaba, Norveç gemisinin bölgeye 1 
hafta önce geldiğini, bölgede araştırma yaptıktan sonra 2 gün limanda demirli kaldığını söyledi. Kaba, "Mürettebat sayısını bilmiyorum ancak kumanya aldıktan sonra sabah saatlerinde ayrıldı, sanıyorum şuan 12 milde, uluslararası sularda" dedi.Antalya Valiliği ve Antalya Liman Başkanlığı, Doğu Akdeniz'de sismik araştırma yapacak Norveç bandıralı gemi hakkında bilgilerinin olmadığını açıklarken, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı'nın aralarında Antalya'nın olduğu liman başkanlıklarını uyardığı ortaya çıktı. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Norveç bayraklı sismik araştırma gemisi Bergen Surveyor ile 3 destek gemisinin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı adına bölgede bir yıl süreyle araştırma yapacağını, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerine geçeceğini de çıkladı. Müsteşarlık, çalışmalar boyunca başta Antalya, Alanya, Mersin, Taşucu, Fethiye, Göcek olmak üzere 17 liman başkanlığını uyardı, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Olumlu' görüşünün altını çizdi, gemilerin çalışmalarda kullanılmasının, "Kamu yararı taşıdığını'na vurgu yaptı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim