• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Bergsen Marin'e Boat Show'da büyük ilgi

Bergsen Marin'e Boat Show'da büyük ilgi
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek sanat ve denizcilik galerisi açan Bergsen Marin, Avrasya Boat Show 2014’de son modelleriyle zevk, sürat ve emniyet tutkunlarına denizcilik konusunda uzmanlıklarını sergiliyor.

BERGSEN MARİN’E BOAT SHOW’DA BÜYÜK İLGİ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek sanat ve denizcilik galerisi açan Bergsen Marin; Avrasya Boat Show 2014’de son modelleriyle zevk, sürat ve emniyet tutkunlarına denizcilik konusunda uzmanlıklarını sergiliyor. Biz de Bergsen Marin Genel Müdürü Atilla Tumay’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdik:

Biz sektörde sizi iyi tanıyoruz ama bir de okuyucularımız için sizin ağzınızdan Bergsen Marin’i dinlemek isteriz? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Biz 2013 yılında Selim bey’le (Selim Bergsen) bu yola çıktık. Bergsen firmasının ve Berg botun Türkiye de neler yapabileceğine dair bir çalışma yaptık. Selim bey’in hem yatırımcı, hem de Marin marketteki arzu ve istekleriyle böyle bir yola çıktık. Ve geçen sene ilk defa bu Showroom'a iki ayrı stand’la katıldık. Tabii iki ayrı standla katılınca müşteriler açısından sıkıntı yaratıyordu, çünkü iki ayrı stand arasında gelip gitmek zorunda kalıyorlardı. Bergsen Marin, marin markette kendi koyduğumuz hedefte iyi bir yol aldık. Türkiye’ye en güzel, en modern, en uygun, en kullanışlı ve kaliteli malları getirip bu malları Türkiyede ki alıcılarla buluşturmak ve bir noktada da bu sektöre bir hizmet vermek esas amacımız oldu.

Siz Türkiye de bir ilksiniz sanat ve denizciliği bir araya getirdiniz?

Evet, biz aynı zamanda bir sanat galerisinin de içerisindeyiz. Sanat Selim bey’in hobilerinden bir tanesiydi. Biz de sanata çok yoğun olarak bakıyoruz Gayrettepe’de 800 metrekarelik bir alanda hem sanat sergisi hem de Marin markette aynı anda hizmet veriyoruz, bu yüzden Türkiye'de bir ilkiz.

Bu yola çıkarken hedefiniz neydi?

Sanat evet Selim beyin bir hobisiydi ama Selim bey her zaman yeniliklerin peşinde olan birisi. Bu yapının içerisinde daima bir ilk yaratabilme, daima bir liderlik arzusu  var. Ama sadece ilk olalım diye değil Türkiye'de insanlarımıza bir fayda sunalım diye uğraşıyoruz. Biz yapalım başkası yapmasın gibi bencilce bir düşünce yapısına sahip değiliz.

Daha ne gibi faaileyetlerde olacak ,hedefleriniz nelerdir?

Şimdi bizim hedeflerimizden bir tanesi görmüş olduğunuz gibi marin markette çok iyi bir yerde olabilmek. Bunun içerisinde yelkenli teknemiz var görmüş olduğunuz gibi arkada Komet marka tekneleri tekrar getirdik. Tekrar derken; 1990 yıllarında Türkiye’ye getiren olmuştu. Şimdi sahibi değişti hem de dizayn ve yapım farkları çok çok farklı. Hem yelkenli, hem motorlu yatlarda, hem de şişme botlarla Türkiye'de belirli bir düzeyde hizmet veriyoruz. Bunun dışında ayrıca tekne yardımcı elemanları olarak da getirmiş olduğumuz diğer bazı ürünlerimiz var onlarla da hizmet veriyoruz. Bu sektörde yapmamız gereken daha çok şey var, ama ihtisaslaşarak Türkiye de eksiklerimizi gidererek Bergsen Marin olarak hak ettiğimiz yeri almak istiyoruz.

Başarınızın sırrı nedir?

Tabi ben çok eskiyim piyasada, firmamız  çok yeni. Önemli olan güzel ve başarılı işler yapabilmek.

Boat Show beklentilerinizi karşıladı mı?

Hafta sonunu yoğun ilgi içerisinde geçirdik. Bergsen ekibi olarak önümüzdeki günlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Fakat ilk günlere bakarak kıyaslama yapmak tabi ki yanlış olur, bu beklentiyi önümüzdeki 9 güne yaymak gerekir. Bunun dışında başka şeyler de var, satın almak başka bir şey ilgi başka bir şey. İlgi olabilir fakat satın alma olmayabilir, bunların ikisini ayrı ayrı tutmak gerekir. Çünkü ben bugün için şunu hissediyorum tabi dünya da bir çok seçenek var. Ama biz ürünümüzle gayet iyi bir noktadaysak, hizmetimiz de gayet iyi bir noktadaysa müşteri bunu değerlendirerek zaten bize geri dönüş sağlıyor. Nasıl sağlıyor, diyelim ki 100 müşteriden 70’i bu vermiş olduğumuz hizmetin karşılığını seçmiş olduğu tekneyi alarak bize bir değer vermiş oluyor.

Boat Show'da en iddialı olduğunuz ürününüz hangisidir?

Biz Bergsen Marin olarak bütün ürünlerimizle iddialı geldik. Bir İtalyan marka teknelerimiz var, Kanada markalı teknelerimiz var, İtalyan malı tekne ekipmanları var. Biz bu 3 dalda; Şişme botlarımızla, Motor yatlarımızla, tekne ekipmanlarımızla kendimize göre iddialıyız. Doğru malı doğru şekilde getirdiğimize inanıyoruz. 1500 Dolar’dan 2 yüz bin Euro’ya kadar ürün bulunuyor müşterilerimizin takdir ettiği ölçü doğrultusunda.

Dilara Yılmaz - www.denizhaber.com.tr

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim