• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

'Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı çözüldü

'Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı çözüldü
Avustralyalı bilim insanları 1918’den beri en az 595 kişinin ölümüne neden olan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin metan gazı yüzünden ölümcül olduğu açıklandı.

Avustralyalı bilim insanları 1918’den beri en az 595 kişinin ölümüne neden olan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin metan gazı yüzünden ölümcül olduğu açıklandı. Atlantik Okyanusu’nda çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu bir bölge olan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin gizemi aydınlandı.

1918’den beri bölgeden geçen gemi, uçak ve hatta binaların gizemli bir şekilde kaybolduğu Bermuda Şeytan Üçgeni’nde 595 kişi hayatını kaybetmişti.

Tarih boyunca en az 6 gemi ve 5 uçağın ortadan kaybolduğu bölgede bir deniz feneri de sırra kadem bastı. Fakat Avustralyalı bilim adamları yapılan deneyler sonucunda bölgedeki metan gazı yoğunluğunun vasıtaları okyanus dibine çektiğini açıkladı. Melbourne Üniversitesi’nde görevli Monash Joseph Monaghan önderliğinde bir ekip okyanus yatağındaki metan gaz oranının çok yüksek olduğunu ve bunun metal yapıları dibe çektiğini açıkladı.

Bermuda, Miami ve San Juan’dan oluşan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin altında volkanik patlamalar meydana geldiği için metan gazı çıktığını belirten Monaghan, “Metan oranı yüksek bir suyun içine model araç yerleştirdiğimizde araçlar suyun dibine battı. Metan baloncukları gökyüzündeki uçakları da etkileyebilir” dedi.

EN GİZEMLİ ÜÇGEN

Atlantik’te, ABD’nin güneydoğu kıyısındaki üçgende esrarengiz uçak ve gemi kayıpları yaşanınca bu bölge ile ilgili çok sayıda fantastik öykü üretildi. Çok sayıda filme ve kitaba konu olan bu üçgendeki esrarengiz kayıplar, ‘doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı’ olarak algılandı ve öyle lanse edildi.

Hatta kayıp kıta Atlastis’in de bu üçgende olduğu ve bu kayıpların da, dünya dışı varlıkların bu kıtaya (Atlantis) yaptıkları ziyaret sırasında oluşan manyetik etkiden kaynakladığı iddia edilmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim