• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Beton Travers Fabrikası’nın temeli atılıyor

Beton Travers Fabrikası’nın temeli  atılıyor
TCDD’nin iştirakiyle yerli ve İtalyan ortakla kurulan Sivas Modern Beton Travers Fabrikasının temeli, Ulaştırma Bakanı M. Habib SOLUK’un katılımıyla, 14 Mayıs 2011 Cumartesi günü atılıyor.

Sivas uzun yıllardan sonra bir fabrikaya kavuşuyor

TCDD’nin iştirakiyle yerli ve İtalyan ortakla kurulan Sivas Modern Beton Travers Fabrikasının temeli, Ulaştırma Bakanı M. Habib SOLUK’un  katılımıyla, 14 Mayıs  2011 Cumartesi  günü saat 15:00’de TCDD Beton Travers Fabrikası bitişiği Yapı İstasyonu’nda  atılıyor.

Son yıllarda birçok kamu yatırımını kaybeden ve en son fabrikanın ne zaman açıldığının bilinmediği Sivas'ta uzun yıllar sonra bir fabrikanın temeli atılacak.

Daha önce TCDD iştirakiyle kurulan EUROTEM Adapazarı Hızlı Tren Fabrikası ve Çankırı'da inşa faaliyetleri süren VADEMSAŞ Modern Demiryolu Makasları Fabrikası örneklerinde olduğu gibi bu kez de Sivas'ta SİTAŞ (Sivas Travers İmalat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) adıyla yüksek kapasiteli modern beton travers fabrikasının İtalyan ve yerli ortaklarla kurulacak.

TCDD iştiraki ile geçtiğimiz aylarda özel sektör ve yabancı ortak işbirliği ile kurulacak Beton Travers Fabrikası'nın protokolünün Ankara'da imzalanmasının ardından, Sivas'a kurulacak ikinci beton travers fabrikasının temelinin 14 Mayıs Cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'un katılımıyla atılacağı öğrenildi.

Demiryolu ulaşımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Sivas, demiryolu malzemesi üretiminde de söz sahibi olacak.

Hali hazırda bir adet beton travers fabrikası bulunan Sivas'ta TCDD iştiraki ile yine beton travers üretecek bir anonim şirketi kurma çalışmaları geçtiğimiz aylarda sonuçlanmıştı.

Yapılan çalışmalar sonucunda Sivas Beton Travers Fabrikası sahasında iştirak kurma anlaşması dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile Ankara'da imzalanmış, anlaşma kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü kendi iştiraki ile Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde, raylı sistemlerin inşasında kullanılacak muhtelif tiplerde beton travers üretmek üzere ayrı bir tüzel kişiliğe haiz ve kendi dışında en az bir yerli ve yabancı ortaktan oluşan bir Anonim Şirketi kurma kararı almıştı.

TCDD'nin iştiraki ile Sivas'a kurulacak olan şirketin üretim tesisleri de yine TCDD'ye ait şu anda Sivas Beton Travers Fabrikasının bulunduğu arazilerinin üzerinde kiralanacak bölümler üzerinde kurulacak. Kurulacak fabrikaya yüzde 15 TCDD, yüzde 15 İtalyan firması Margarıtellı, yüzde 40 Kolsan İnşaat ve yüzde 30 Sivas firması olan Yıltaş Grup'a bağlı Eser Beton ortak olmuştu. 2012 yılı itibari ile üretime başlaması planlanan fabrika ilk etapta yılda bir milyon adet travers üretecek.

Yeni fabrikanın uluslararası standartlarda yılda 1 milyon 39 bin 500 adet ön germeli beton travers üreteceği ve üretimdeki yerlilik oranının en az yüzde 97 olacağı belirtildi.

Fabrikanın ülkenin ihtiyacının yanı sıra Suriye, Irak, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Cezayir, Libya ve Tunus gibi ülkelere de ihraç gerçekleştirebileceği kaydedildi.

Teknoloji yoğun bir üretim sistemi kullanılarak üretim yapacak olan fabrikada 56 kişi istihdam edileceği bildirildi. Ulaştırma Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleştirilecek ve modern beton travers üretecek olan SİTAŞ (Sivas Travers İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş) fabrikasının temeli TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın da katılımı ile Cumartesi günü saat 15.00'da Beton Travers Fabrikası yanında atılacak.

www.Ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim