• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Beykoz'da kuru yük gemisi kıyıya çarptı

Beykoz'da kuru yük gemisi kıyıya çarptı
Marmara'dan Karadeniz'e doğru giden 'Erhan Araz' isimli kuru yük gemisi, Beykoz açıklarında bir balıkçı barınağının bulunduğu bölgede kıyıya çarptı. Çok sayıda balıkçı teknesinde maddi hasar oluştu.

Marmara'dan Karadeniz'e doğru giden 'Erhan Araz' isimli kuru yük gemisi, Beykoz açıklarında bir balıkçı barınağının bulunduğu bölgede kıyıya çarptı. Kazada çok sayıda balıkçı teknesinde maddi hasar meydana geldi. Olay sırasında bölgede kimsenin bulunmaması ve kazanın gece meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi. Kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı.

Olay, saat 04.15 sıralarında meydana geldi. Marmara'dan Karadeniz'e doğru giden gemi, henüz bilinmeyen bir sebeple Beykoz açıklarında bir balıkçı barınağının bulunduğu bölgede kıyıya çarptı. Balıkçıların ihbarı üzerine olay yerine sahil güvenlik ekipleri çağırıldı. Ekipler, gemiye çıkarak inceleme yaptı.

Kaza sırasında civarda bulunan İbrahim Tiz isimli bir balıkçı, "Ben yarım saat oldu geleli. Geldiğimde sandallar hep böyleydi. Kendi kayığım da var arkadaşımın kayığı da var. Benim teknemde 8 - 10 bin liralık zarar var. Geminin dümeni kilitlenmiş olabilir. Eğer gemi çapa atsaydı bu kadar zarar olmazdı. Gemi biraz yüklüymüş herhalde yoksa betonu falan delerdi. Burada ilk defa böyle bir şey oldu" dedi.

Liman görevlisi Kemal Baş ise, "Arkadaşlarla beraber çay içiyorduk. Bir sallantı oldu deprem oluyor sandık. Limanın başına koştum bu gemiyi görünce telefona sarıldım. Nereyi arayacağımı şaşırdım. Yetkili kişileri ve sahil güvenliği aradım. Mürettebat gemiden aşağı inmedi. Üç senedir ben buradayım ilk defa böyle bir şey gördüm. Gündüz olsa büyük bir facia olurdu. İlerde olsaydı teknelerde yatanlar var büyük bir facia olurdu. Can kaybı ve yaralanma yok" diye konuştu. Sahil Güvenlik ekiplerinin gemideki incelemesi sürüyor.

'Kaptan uyudu' iddiası

Beykoz'da ‘Erhan Araz' isimli kuru yük gemisinin balıkçı barınağına çarpmasıyla ilgili teknesi zarar gören balıkçılar, "Dümeni kilitlenen gemi buraya gelmez. Büyük ihtimal kaptan ya uyuyordu, ya da başka bir şey vardı." iddiasında bulundu.

Gece balıkçı barınağına çarpan kuru yük gemisiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Geminin hasar verdiği balıkçı teknelerinin sahipleri ise, gemi personeline tepki gösterdi. Teknesi hasar gören Mustafa Bayburt, "Bize ‘dümeni kilitlenmiş' dediler. Bize göre dümeni kilitlenen gemi buraya gelmez. Dümeni kilitlense zincirleri atarlar, gemi orta bir yerde kalır. Belli ki geminin yöne balıkçı barına doğruydu. Sonradan farkına vardılar. Ya uyuyordu, ya başka bir şey vardı." diye konuştu.

Geminin İzmit'ten sac yükleyip Karadeniz'e doğru seyir halinde olduğunu söyleyen Bayburt, teknelerinin zarar görmesinden dolayı mağdur olduklarını belirtti. Kaza ile ilgili inceleme sürüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim