• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Beylikdüzü metrobüs ihalesi 13 Ocak'ta

Beylikdüzü metrobüs ihalesi 13 Ocak'ta
Metrobüs hattı ihalesinin 13 Ocak'ta yapılacağını duyuran Topbaş, "fiyat yasağını" unutup rakamı söyleyince yardımcıları tarafından uyarıldı.

BEYLİKDÜZÜ'NE METROBÜS 2011'DE

Metrobüs hattı ihalesinin 13 Ocak'ta yapılacağını duyuran Topbaş, "fiyat yasağını" unutup rakamı söyleyince yardımcıları tarafından uyarıldı.

Beylikdüzü'ne yapılacak olan metrobüs hattı ihalesinin 13 Ocak'ta yapılacağını duyuran Topbaş, "fiyat yasağını" unutup rakamı söyleyince yardımcıları tarafından uyarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylerbeyi kavşak ve bağlantı yollarının altyapı çalışmalarını inceledi. Burada basını bilgilendiren Topbaş, Beylerbeyi istikametinden Üsküdar'a girişleri sağlayan tünellerden birinin Deniz Kuvvetleri Eğitim Birliği içinde kaldığı için bu bölgeden geçiş imkanının olmadığını anlattı. Ulaşımda sıkıntılı bir bölge olan bu noktaya çözüm bulabilmek için 1Kasım tarihinde Beylerbeyi Kavşak Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Topbaş, "Üsküdar istikametinden Beylerbeyi yönüne gitmek isteyen bu noktada bir sinyalizasyonla karşılaşıyor. Boğaz Köprüsü girişine gitmek isteyen, Beylerbeyi tarafından gelenle çakışıyor. Buradaki kesişme noktasında ciddi bir problem vardı" dedi.

Topbaş, proje tamamlandığında köprü altını kullanarak, Üsküdar istikametinden gelen vasıtaların 44 metrelik bir altgeçitten geçerek, Beylerbeyi yönüne gideceklerini ifade ederek, buradaki sinyalizasyonun ortadan kalkacağını ve kesintisiz bir geçişin gerçekleşeceğini kaydetti. Beylerbeyi'nden Üsküdar'a gitmek isteyenvasıtaların mevcut tüneli kullanarak gidebileceklerini belirten Topbaş, "Beylerbeyi Kavşağı Mart ayı sonunda tamamlandığında sabahve akşam saatlerinde Üsküdar-Beykoz ve Boğaziçi Köprüsü yönündeki yoğunluk ortadan kalkacak" dedi. Topbaş, Beylerbeyi Kavşak Projesi'nin maliyetinin 6.6 milyon TL olduğunu aktararak, "Burada bin 520 metrelik yol yapılıyor. Burası boş bir arazi değil, trafik ve yoğunluk var. Trafiğe zarar vermeden çalışmak gerekiyor. Trafiği felç etmeden bu projeyi hayata geçirmek önemli" diye konuştu.

Yaya geçişleri itibariyle özürlüleri de dikkate alan bir projelendirme yapıldığını dile getiren Topbaş, perde betonlar yapıldığını, otobüs durakları için ceplerin tasarlandığını, bu proje tamamlandığında Boğaziçi Köprü geçişinin de kesintisiz hale geleceğini kaydetti.

METROBÜS BEYLİKDÜZÜ'NE UZANACAK

Öte yandan, Kadir Topbaş, Beylikdüzü metrobüs ihalesinin 13 Ocak'ta yapılacağını, ihaleyi hızlı çalışacak bir firmanın kazanmasını arzu ettiklerini dile getirirken, ihale fiyatını da ağzından kaçırdı. Proje maliyeti için "180 milyon" diyen Topbaş'a, yardımcıları, ihale fiyatının söylenmeyeceği uyarısında bulundu. Topbaş, daha sonra ihalenin onaylanması ve inşaat sürecinin tamamlanmasının ardından Beylikdüzü metrobüs hattını 2011 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini, ihale yasağı nedeniyle ihale gerçekleşmeden fiyatını söyleyemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim