• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Beyrut, İzmir'le feribot seferleri istiyor

Beyrut, İzmir'le feribot seferleri istiyor
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), "Akdeniz Kıyı Şehirleriyle İşbirliği" ziyaretleri kapsamında Beyrut Limanı’nı ziyaret etti.

Beyrut, İzmir'le feribot seferleri istiyor

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), "Akdeniz Kıyı Şehirleriyle İşbirliği" ziyaretlerikapsamında Beyrut Limanı’nı ziyaret etti. Liman yetkililerinden bilgi alan İZSİAD heyetinden, Beyrut ile İzmir arasında karşılıklı feribot seferleri yapılması istendi.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran, Akdeniz liman şehirleri arasında başlattıkları işbirliği projesi hakkında Beyrut Limanı yetkililerine bilgi verdi. Baran, burasının da İzmir Limanı gibi büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı. Projelerinden önemli sonuçlar çıkacağına inandıklarını belirten Baran, “Akdeniz çanağında ekonomik anlamda işbirliği amacıyla yola çıktık. Limanların önemini bilerek buradayız. Ortak hareket ederek ticaretten daha fazla pay alabiliriz. İşbirliktelikleri, her türlü dostluğun ve geleceğin garantisi oluyor. Ne kadar birlikte olursak, dostluğun da o kadar gelişeceğine inanıyorum.” dedi.

Beyrut Limanı Geliştirme ve Etütler Müdürü Jozef Ferhat ise liman hakkında bilgi verdi. Yeni yatırımlarla kapasiteyi yüzde 100 arttırdıklarını kaydeden Müdür Ferhat, “Limanlar, ticaret kapılarıdır. Sizinle her türlü işbirliğine hazırız.” şeklinde konuştu. İzmir'le Beyrut arasında karşılıklı feribot seferlerinin başlatılması isteklerini dile getirerek, İzmir’den bu konuda bir heyetin daha önce kendilerini ziyaret ettiğini anlattı:

“Ziyaretten sonra bir netice çıkmadı. Feribot ve yolcu seferleri için yeni bir liman yaptık. İzmir Limanı ile ticari hareketliliğimiz var, karşılıklı olarak önemli miktarda mal gönderip alıyoruz. Yolcu hareketliliği de başlatmak istiyoruz. Bu konuda katkı yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Ayhan Baran, feribot talebini başta Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olmak üzere yetkililere ileteceğini kaydetti.

HİNDİSTANLI İŞADAMLARIYLA İKİLİ GÖRÜŞMELER 

Beyrut’ta bulunan İZSİAD heyeti, Lübnan’daki Hindistanlı işadamlarıyla da ikili görüşmeler yaptı. Lojistik,gıdatekstil, inşaat, yapı malzemeleri, otomotiv yan sanayi, enerji, plastik, kimya ve turizm sektörlerinden oluşan heyetteki işadamları, partnerleriyle ortak ticaret imkanlarını görüştü. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim