• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Beyşehir Gölü'nde tekneler bile buz tuttu

Beyşehir Gölü'nde tekneler bile buz tuttu
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Beyşehir Gölü kıyılarındaki ağaçlar ve balıkçı tekneleri donarak buz tuttu. Balıkçılar 20 gündür balıkçılar ava çıkamıyor.

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Beyşehir Gölü kıyılarındaki ağaçlar ve balıkçı tekneleri donarak buz tuttu. Buz kütlelerinin sarkıtlar oluşturduğu tekneler ile ağaçlar balıkçı limanlarında ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

Hava sıcaklığının eksi 8 ile 10 dereceye kadar düştüğü Türkiye'nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, bir süre önce buz tutarak tamamen dondu. İlerleyen zamanlarda açıktaki buzlar erirken, kıyı kesimler hala buzlarla kaplı. Gölün donması ve ağır kış şartları nedeniyle haftalardır avlanmaya çıkamayan Beyşehirli balıkçılar ise, zor günler geçiriyor. Balıkçılar buzların eridiği Karadiken köyü limanında avlanmaya çıkacakları günleri beklerken, limana geldiklerinde ilginç bir manzarayla karşılaştı. Kıyıda teknelerini ve su içerisinde kalan ağaçları buz tutmuş halde gören balıkçılar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı teknelerin ise ağır kış şartları ve fırtınadan batarak parçalandığını gören balıkçılar, kara kara düşünmeye başladı.

Beyşehirli balıkçı Abdullah Kurt, "Burası Sibirya değil, Beyşehir. Balıkçı barınağının halini görüyorsunuz. Kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı bazı teknelerimiz parçalanmış. Burada bazı teknelerimiz ve ağaçlar buz tutmuş. İlk kez böyle bir manzara ile karşı karşıya kalıyoruz. Balıkçılar olarak bu sene çok zor durumdayız" dedi.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE 20 GÜNDÜR BALIĞA ÇIKILAMAD

Beyşehir Gölü'nde aşırı yağış ve karların erimesinin ardından su seviyesinin de gözle görülür şekilde yükseldiğini belirten Kurt, bundan dolayı balıkçı barınağının da sular altında kaldığını belirterek, "Tekneler burada sağa sola dağılmış vaziyette. Beyşehir Gölü buz tuttu, 20-25 gündür balığa çıkılamadı. Göldeki buzlar bir kesimde açıldı, kazı kesimlerde ise don sürüyor. Bundan dolayı avlanmaya çıkamayınca vatandaşlarımız da göl balığına hasret kaldı. Önümüzdeki günlerde ise avlanma yasağı başlayacak" diye konuştu.

Beyşehir Gölü Karkadiken sahilinde tekneler üzerinde ve ağaç dallarında oluşan buz sarkıtları ilginç görüntüler oluştururken, balıkçılara destek olmak isteyen off-road tutkunları ise buz tutan kesimlerde araçlarıyla gösteri yaptı. Araçlarla göl üzerine çıkarak buzları kırmaya çalışan arazi aracı tutkunları, buzların daha kolay çözülüp balıkçıların tekrar avlanmaya başlaması için kıyıda bir araya geldiklerini söylediler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim