• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Beyşehir Gölü'ne 400 bin TL'lik bir tekne

Beyşehir Gölü'ne 400 bin TL'lik bir tekne
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Beyşehir Gölü ve çevresinin turizm merkezi yapılması için yaklaşık 400 bin liralık bir tekneyi bu bölgeye tahsis ettik" dedi.

Beyşehir Gölü'ne 400 bin liralık bir tekne geliyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Beyşehir Gölü'ndeki su seviyesini en iyi şekilde tutmak gerektiğini belirterek, "Beyşehir Gölü ve çevresinin turizm merkezi yapılması için yaklaşık 400 bin liralık bir tekneyi bu bölgeye tahsis ettik" dedi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlar nedeniyle Konya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Beyşehir ilçesini ziyaret etti. Belediye ziyaretinde Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Bakan Eroğlu'na bölge ile ilgili brifing verirken, yöre ile ilgili birtakım taleplerini de iletti ve bununla ilgili dosya verdi. Taşcı, Çumra bölgesindeki sulanabilir tarım arazilerinde bir an önce damla sulama sistemine geçilerek, suyun idareli kullanılması suretiyle Beyşehir Gölü'nden alınan su miktarında bir miktar daha azaltılma gerçekleştirilmesini bölge olarak beklediklerini belirtirken, Mavi Tünel projesinin devreye girmesi ile birlikte Beyşehir'den alınan su miktarında bir azalmanın söz konusu olacağını, bölgenin de bu beklentide olduğunu dile getirdi.

Taşçı, Bakan Eroğlu'ndan Beyşehir'in turizm bölgesi ilan edilmesini de isterken, göl çevresindeki yerleşim birimlerine katı atık bertaraf tesisleri yapılarak kirlilik konusunda bölgenin kurtarılması talebinde bulundu. Taşcı, ayrıca göl kıyılarında çok fazla otlanma ve
sazlanma oluştuğunu, sahil bandının temizlenmesi ve insanların tekrar kullanımına kazandırılmasını da talep etti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Beyşehir Gölü'nü kurtaran Gembos Derivasyon Projesi'ne değindi. Beyşehir Gölü'nü kurtarabilmek için yapılacak olan şeyin Derebucak bölgesinden Beyşehir'e su takviyesi yapmak olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Buranın su eksikliğini tamamlamak için, Akdeniz'e boşa akan suları buraya yönlendirmek gerekiyordu. Bu zor bir proje idi ama başardık. Beyşehir Gölü'nde ondan sonra dikkat ederseniz, su seviyesi hemen yükselmeye başladı" diye konuştu.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NE 400 BİN LİRALIK TEKNE GELİYOR

Bakan Eroğlu, Beyşehir'in turizm merkezi yapılması için yaklaşık 400 bin liralık bir teknenin bu bölgeye tahsis edilmekte olduğunu söyledi. Eroğlu, katı atık bertaraf tesisleriyle ilgili meselenin çözüldüğünü, ormanlık alanlardan bundan böyle yer tahsisinin mümkün olabildiğini belirterek, "Biz ormanlık alanlardan size yer verebileceğiz. Sıkışmalı katı atık bertaraf taşıma aracı da gönderdik size. Bu yıl hemen katı atık konusunu çözmemiz lazım. Hatta biz gerekli desteği de vereceğiz, yerini de size tahsis edeceğiz. Bununla ilgili arkadaşlara gerekli talimatı verdim, bunu hazırlıyorlar. Danıştay'la ilgili o problem de çözüldü. Onun da müjdesini vereyim. Yani biz artık katı atık bertaraf tesislerine ormanlık alanlarda, uygun alanlardan yer ayırabiliyoruz. En uygun yer neresi ise onu hemen yapalım. En güzel şekilde orayı, özellikle çukurluk bir alan bunu katı atıklarla düzenleyip depolayacağız, üstünü tamamen yeşil bir alan haline getireceğiz. Hem katı atıkları toplamak suretiyle buradaki vahşi depolamayı kaldıracağız, hem de orayı çukurluğu doldurarak üstünü tamamen yeşil alan haline getirmek suretiyle böylece bir adımda iki tane bir kazanç sağlamış olacağız Beyşehir için" dedi.

BEYŞEHİR GÖLÜ KİRLİLİKTEN KURTULACAK

Beyşehir Gölü'nü ilgilendiren diğer atık su arıtma tesisleri için de destek sözü veren Bakan Eroğlu, bunun bir kısmını KÖYDES kapsamında köylere, bir kısmını da beldelere destek vermek suretiyle gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Eroğlu, "Onlara ait bazı paket projeler de hazırlattık. Oradaki beldeleri birtakım kasabaların atık su arıtma tesislerini halletmek için gerekli desteği vereceğiz. Beyşehir Gölü çok önemli, bu gölle ilgili ne yapılsa yerindedir, isabetlidir" şeklinde konuştu.

Beyşehir Gölü ve çevresinin mutlaka turizme açılması gerektiğini de konuşmasında ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Beyşehir'deki vatandaşlarımız için biliyorsunuz, birtakım göletler, sulamalar, Kıreli Sulaması gibi birtakım sulamalar da yaptık. Ayrıca diğer sulamalar da yapılacak. Beyşehir'deki su seviyesini en iyi şekilde tutmak gerekir, bu bakımdan şunu ifade edeyim, bunu tutmak için bir defa Konya Ovası'nda sulamanın modern sulama haline getirmek gerekiyor. Bu arada, Beyşehir Gölü'nün etrafının düzenlenmesi konusunda ne gerekiyorsa yapalım, biz size fidan konusunda istediğiniz kadar fidan veriyoruz. Oraya oturma mekanları, seyir mekanları yapalım. Burayı dünya turizmine açmamız lazım. Bir de artık Konyalılar burada bölünmüş yollar bitince, zaman zaman buraya gelsinler, Beyşehir'deki saklı cenneti görsünler, saklı cennet olmaktan artık burayı kurtaralım. Konyalılar buraya geldiğinde olta avcılığı da yapsın, burada birtakım balık tutma mekanları da yapalım. Beyşehir Gölü'nü dünyanın en güzel merkezi haline getireceğiz. Allah nasip ederse burası muhteşem bir göl haline gelecek."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim