• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

BH Airlines, Hollanda'ya ilk seferini yaptı

BH Airlines, Hollanda'ya ilk seferini yaptı
Bosna-Hersek, Türk Hava Yolları(THY) ortaklı olan BH Airlines ile Hollanda’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

BH AİRLİNES, AMSTERDAM'A UÇTU

Bosna-Hersek, Türk Hava Yolları(THY) ortaklı olan BH Airlines ile Hollanda’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Hollanda’dan THY Müdürü Metin Gözüaçık, Komfortours’un sahibi Osman Çelik ve UETD başkanı Veyis Güngör’ün Bosna’ya giderek başlattıkları inisiyatif sonucunda, HB Airlines’in Hollanda’ya uçması planlandı.

Yapılan planlamaya göre, BH Airlines’in Hollanda Genel satş Acenteliğini üstlenen Konfortours, ilk uçuşu, aralarında Bosna-Hersek Başbakanı Mustafa Mujezinovic’in de bulunduğu 130 konuk ile yaptı.

İlk uçuş için Schiphol Havalimanı’nda düzenlenen program, çok sayıdan medya mensubunun ilgi odağı oldu.

Bosna-Hersek Başbakanı Mustafa Mujezinovic, Avrupa Birliğin’in kurucu ülkelerinden biri olan Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Schiphol Havaliman’na HB Airlines olarak uçmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Mustafa Mujezinovic, “Bu bizim için tarihi bir gündür. Çünkü Avrupa Birliği bünyesinde yürüttüğümüz bir çalışmanın ilk başlangıcı olan.içişlar için Hollanda’nın onay vermesi mutluluk vericidir. Komfortours aracılığı ile bu seferler Hollanda’dan yürütülecek. Sayın Osman Çelik aktif ve başarılı bir kişi onunla çalışmaktan oldukça mutluyuz.” dedi.

Schiphol’daki resepsiyona, Lahey Büyükelçimiz Uğur Doğan da katıldı. Bosna -Hersek’in Hollanda’daki Büyükelçı ve konsolosunun ev sahipliği yaptığı resepsiyona Türk medyasının yanında seçkin işadamlarımız da katıldılar.

Lahey Büyükelçimiz Uğur Doğan, BH Airlines’in Amsterdam’a gerçekleştirdiği uçuşların iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik bağı güçlendireceğine işaret etti ve, “Böylesi güzel bir gelişmede Türkiye ve Türkler’in payı bulunduğu için ben de ok mutluyum” dedi.

Bosna-Hersek Başbakanı Mustafa Mujezinovic’e, başta Schiphol Havalimanı işletmesi olmak üereçeşitli kuruluşlardan plaket ve hediye verildi. Bosna-Hersek Başbakanı’na en anlamlı hediyeyi ise UETD Başkanı Veyis Güngör verdi. Bir süre önce Amsterdam’da yapıan Bosna gevesi ile ilgili olarak basılmış olan poster ile, o gecenin muhteşem olduğunu iki sayfa halinde yayınlanan DÜNYA gazetelerini alan Başakan çok duygulandı ve “Ülkem için burada yapılan etkinlikler bizi çok duygulandırıyor”dedi.

Saraybosna-Amsterdam seferlerinde önemli bir sorumluluk üstlenen Komfortours’un sahibi Osman Çelik, konuyla ilgili olarak gazetemize şöyle konuştu:

“Hepimizi yakinen ilgilendiren, Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu güne değin, Türk milleti açısından büyük önem arz eden Saraybosna şehrine yaptığımız görüşmeler sonucunda, haftanın üç günü sefer düzenleyeceğiz. Bu seferlerimiz karşılıklı olarak her Salı, Perşembe ve Pazar günü olacak. Hollanda’da şu anda yaklaşık 50 bin civarında Bosnalı yaşamaktadır. Saraybosna’ya özellikle Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın tarihi özlemini gidermek için özel turlar düzenleyeceğiz. Saraybosna manevi değerler açısından bizim için çok önem arz etmektedir. Yaklaşık 20 yıldır Hollanda’ya Saraybosna’dan direkt uçuş yapılmıyor. Halen hisselerinin % 49 u Türk Hava Yolları"nda bulunan Bosna-Hersek BH Havayolları yetkilileri ile Komfortours olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, Benelux Genel Satış Acenteliğini ( GSA ) ve havalimanlarında verilecek tüm hizmetlerin anlaşmasını yapmış bulunmaktayız. 3 yaşındaki Airbus A 319 - 144 kişilik uçak ile 2 Aralık 2010 itibarinde İnşallah ilk seferimizi gerçekleştireceğiz. Bu seferleri düzenleyecek olmaktan son derece heyecanlı, mutlu ve gururluyuz. Biletlerimiz tüm Hollanda genelindeki seyahat acentelerimiz kanalı ile ve kendi internet sitemiz www.komfly.com aracılığı ile satılacaktır”.

BH Airlines’in CEO’su Amir Jazic ile yardımcıı Okan Uluocak (Aynı zamanda THY Bosna-Hersek Müdürü) konuyla ilgili olarak bilgi verirken, bu ülkenin tarihi ve coğrafi konumunu da anlattılar:

“Saraybosna (Boşnakça: Sarajevo) 2007 yılı sayımlarına göre 419.030 kişilik nüfusuyla Bosna-Hersek’in başkenti ve en büyük kentidir. Saraybosna, ayrıca Bosna-Hersek Federasyonu'nun ve fiilî başkenti Banyaluka olan Sırp Cumhuriyeti'nin de hukukî başkentidir. Saraybosna Kantonu'nun da merkezidir. Saraybosna, Bosna bölgesinin Dinar Alpleri'yle çevrili Saraybosna Vadisi içerisinde Miljacka Nehri'nin çevresinde kurulmuştur. Şehir, barındırdığı dinî çeşitliliğiyle bilinir. Müslümanlık, Katoliklik, Ortodoksluk ve Musevîlik, burada yüzyıllar boyunca barış içinde bir arada var olagelmişlerdir. İşte bu yüzden Saraybosna, Avrupa'nın Kudüs'ü olarak kabul edilir. Saraybosna Balkanlar'daki kültürel şehirlerin en önemlilerinden biri olarak kabul görür. Bu bölgedeki ilk yerleşim kalıntıları tarih öncesi döneme kadar uzanmasına rağmen modern şehrin ortaya çıkışı 15. yüzyılda Osmanlıların bu bölgedeki hakimiyetiyle birlikte başlar. Osmanlıların 1463'te bölgeyi ele geçirmesiyle şehirde büyük bayındırlık faaliyetleri başlar ve bunun sonucunda Saraybosna, Türklerin Avrupa'da kurduğu en büyük kent olur ve bu durum bugün de geçerlidir. 1984 Kış Olimpiyat oyunları bu kentte yapıldı. Şehir, Bosna Savaşı sırasında dünya modern savaş tarihindeki en uzun kuşatmaya mâruz kalmıştır. Bugün şehir, Bosna-Hersek'in en büyük kültürel ve ekonomik merkezi olarak savaş sonrasında kendini yenilemeye ve toparlamaya çalışmaktadır.

Bundan böyle hepinizi bu güzel ülkeye bekliyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim