• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

BH Airlines’e Türk Genel Müdür atandı

BH Airlines’e Türk Genel Müdür atandı
Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde 49 oranında ortak olduğu Bosna Hersek'in ulusal havacılık şirketi 'BH Airlines'a genel müdür olarak Altan Büyükyılmaz'ın atanması kararlaştırıldı.

BH Airlines’e Türk Genel Müdür

Türk Hava Yolları'nın (THY) yüzde 49 oranında ortak olduğu Bosna Hersek'in ulusal havacılık şirketi 'BH Airlines'a genel müdür olarak Altan Büyükyılmaz'ın atanması kararlaştırıldı.

THY'nin 2008 yılında yüzde 49'unu satın alarak ortak olduğu BH Airlines'ta istenilen yeniliklerin şirketin yönetim yapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle gerçekleştirilememesi üzerine THY tarafından bu şirkete genel müdür atanması konusu teklif edildi.

Bunun üzerine Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç, Ulaşım ve İletişim Bakanı Enver Biyediç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Vefahan Ocak ve THY'nin yetkililerinin katıldığı toplantıda, BH Airlines'a Genel Müdür olarak THY'den Altan Büyükyılmaz'ın atanması kararlaştırıldı.

Yapılan görüşmede, Bosna-Hersek Federasyonu'nun BH Airlines'taki yüzde 51 sermaye payının devam edeceği, THY'nin temsilcisi olarak genel müdürülüğe atanan Büyükyılmaz'ın görev süresinin 3 yıl olacağı konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi.

Bosna-Hersek Federasyonu'nun dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Büyükyılmaz'ın genel müdürlüğe atanması konusunda Ulaşım ve İletişim Bakanı Enver Biyediç'e yetki verildiği, Biyediç'in önümüzdeki günlerde bu atamayı imzalamasının ardından Büyükyılmaz'ın görevine başlayacağı kaydedildi.

BH Airlines'ta daha önce THY'nin kontenjanından görev yapan 2 genel müdür yardımcısının ise bu görevlerine devam edeceği öğrenildi. BH Airlines'ın yönetim kurulunda ise 3 Bosna-Hersekli, 2 ise Türk görev yapıyor.

THY yetkilileri, İstanbul, Koppenhang, Amsterdam, Stockholm ve Göteborg'a uçak seferleri yapan BH-Airlines'ın filosunda yapılacak yeniliklerle, bu kurumun kısa sürede Balkan ülkelerinin en önemli hava yolu şirketi haline getirileceğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim