• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Bilal Ekşi: "bu alanda çok tehlikeli"

Bilal Ekşi: "bu alanda çok tehlikeli"
Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi: Bu kadar dar bir alanda mevcut balon sayısını fazla ve tehlikeli buluyoruz...

Bilal Ekşi: "bu alanda çok tehlikeli"

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi: Bu kadar dar bir alanda mevcut balon sayısını fazla ve tehlikeli buluyoruz...

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ''(Kapadokya'daki sıcak hava balonculuğu) Biz bu kadar dar bir alanda mevcut balon sayısını fazla ve tehlikeli buluyoruz. Gereken önlemler alınmazsa tabiat varlıklarını korumak için sert tedbirler uygulamak zorunda kalabiliriz'' dedi.
 
Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen Kapadokya Bölgesi Sıcak Hava Balonculuğu Toplantısında konuşan Ekşi, havacılık sektörünün çok kırılgan bir sektör olduğunu, en ufak bir olumsuzlukta her şeyin değişebileceğini belirtti.
 
Kapadokya bölgesinde 2006'da 8 balon firması varken, şimdi bu sayının 16'ya çıktığını kaydeden Ekşi, 2006'da 46 olan balon sayısının da 134'e çıktığını ve sektörden yaklaşık 4 bin kişinin faydalandığını ifade etti.
 
Ekşi, kurum olarak en önem verdikleri konunun başında uçuş güvenliği geldiğini ve koydukları kuralların firmalar tarafından yerine getirilmediğinde cezai işlemler yapmak zorunda kaldıklarını, kendi içlerinde oluşturacakları bir otokontrol sistemi ile kendilerine hiç gerek kalmadan bu işlerin yürüyebileceğini belirtti.
 
Kapadokya bölgesinde bulunan balon sayısının artmasını istemediklerini bildiren Ekşi, şöyle devam etti:
 
''Aslında balon sayısı itibariyle bu alan doldu. Biz bu kadar bir alanda mevcut balon sayısını fazla ve tehlikeli buluyoruz. Çünkü uçuşlar sırasında bu balonlar yapay bir sis görevi görerek görüş alanını kısıtlayıcı etken olabiliyorlar. Tabii bizim için önemli olan bir diğer unsur da buradaki tabiat varlıkları. Gereken önlemler alınmazsa tabiat varlıklarını korumak için sert tedbirler uygulamak zorunda kalabiliriz. Uçuş güvenliği ve devleti yanıltıcı bilgiler konusunda biz sıfır tolerans prensibini benimsedik. En son sahte belge veren 11 pilotun uçuş sertifikasını iptal ettik.''
 
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da, ortak bir bakış açısı, sürdürülebilir bir diyalog için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Sıcak hava balonculuğunun son yıllardaki gelişiminin ardından Kapadokya turizminin ana unsurlarından biri olarak yerini aldığını belirten Savaş, bu sektörün alternatif turizme katkısı olduğunu, sektörün doğmasına sebep olan doğal ortam korunmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.
 
Vali Savaş başkanlığında yapılan toplantıya, Garnizon Komutanı Turgay Aras, İl Özel İdare Genel Sekteri Abdülkadir Tatar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Velettin Birsöz, uçuşların yapıldığı ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, sivil havacılık yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı.
 
Toplantıda, uçuş güvenliği, kültür ve tabiat varlıklarının korunması, çevre ve tarımsal alanlara yönelik sorunlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim