• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bilal Erdoğan'ın yeni gemileri M/T ARMADA FAIR ile M/T TURKTER 82, sessiz sedasız denize indirildi

Bilal Erdoğan'ın yeni gemileri M/T ARMADA FAIR ile M/T TURKTER 82, sessiz sedasız denize indirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, kardeşi ve eniştesine ait BMZ Group Denizcilik şirketine inşa edilen YARDIMCI 81 ve TURKTER 82 inşa numaralı nehir tankerleri, dün sesiz sedasız denize indirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in eşit ortaklığı olan BMZ Group Denizcilik Şirketine Yardımcı Tersanesi ile Türkter Tersanesi'nde inşa edilen  ve her biri 18 milyon dolara mal olan YARDIMCI 81 ve TURKTER 82 inşa numaralı nehir tankerleri, dün sesiz sedasız bir şekilde denize indirildi.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre; Albaraka Türk Bankası'ndan sağlanan 180 milyon dolar yeni gemi inşa kredisi ile Türkter Tersanesi ve Yardımcı Tersanesi'ne sipariş edilen 5'i opsiyonlu 10 adet nehir tankerinden beşincisi olan YARDIMCI 81 inşa numaralı M/T ARMADA FAIR isimli, 7 bin 500 DWT taşıma kapasitesine sahip nehir tankeri, dün öğlen saatlerinde Yardımcı Tersanesi'nde denize indirildi.

Alınan bilgiye göre, TÜRKTER 82 inşa numaralı dördüncü nehir tankerinin ise iki hafta önce Türkter Tersanesi'nde denize indirildiği öğrenilirken, bu gemilerin Ekim ayı sonunda BMZ Group Denizcilik Şirketi'nin Malta'da kurduğu OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine teslim edileceği kaydedildi.

NEHİR TANKERLERİ PALMALİ'YE KİRALANDI

Deniz Haber Ajansı'nın haber kaynaklarından teyit ettiği bilgiye göre; Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı olarak inşa edilen 5 nehir tankerinin 139,95 metre boyunda, 16,6 metre genişliğinde ve 7 bin 500 DWT taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtilirken, yakıt tasarrufu ve yeşil gemi özelliği taşıdığı ifade edildi.

Diğer taraftan BMZ Group ve Denizcilik Şirketi için Yardımcı ve Türkter Tersanesi'nde inşa edilen ve 90 milyon dolara mal olan 5 nehir tankerinin, 10 yıllığına time charter (süreli kiralama) olarak Palmali Denizcilik'e kiralandığı kaydedildi.

turkter_82_buyuk-001.jpgbmz_fleet_son.jpgyardimci_81_buyukbb.jpg

Haber:Recep Canpolat/ Deniz Haber Ajansı

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim