• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Bilbao Limanı'nın hizmetleri tanıtılacak

Bilbao Limanı'nın hizmetleri tanıtılacak
İber Yarımadası’na giriş kapısı niteliğinde olan Bilbao Limanı’nın sunduğu hizmetler tanıtılacak. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler artabilecek.

Bilbao Limanı'nın hizmetleri tanıtılacak

İber Yarımadası’na giriş kapısı niteliğinde olan Bilbao Limanı’nın sunduğu hizmetler tanıtılacak. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler artabilecek.

Bilbao Limanı’nın promosyonu ve daha rekabetçi olmasına yönelik faaliyet gösteren UniportBilbao/Liman Birliği tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile Bilbao Limanı’ndan bir heyet 29 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında İstanbul’u ziyaret edecek. Sözkonusu organizasyon ile İspanya ile Türkiye arasındaki dış ticaretin gelişmesine katkıda bulunan ve İber Yarımadası’na giriş kapısı niteliğinde olan Bilbao Limanı’nın sunduğu hizmetlerin tanıtılması ve böylece iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Organizasyon, bugün Ceylan InterContinental Otel İstanbul’da gerçekleşecek olan bir sunum ve ardından İstanbul’dan katılan firmalar ile gerçekleştirilecek olan ticari toplantıları içermekte. Program süresince, Türkiye’de sektörde faaliyet gösteren önemli dernek ve kurumların; Bilbao’lu firmaların sundukları çok modlu entegre ulaşım hizmetlerini tanımalarını sağlayacak olan toplantılar da gerçekleşecek.

Bu programda yer alacak olan Liman Birliği firmaları şunlar:

Bilbao Liman Yönetimi/Autoridad Portuaria de Bilbao, E. Erhardt y Cía., Marítima Eurogulf, Marítima Transoceánica, Sparber Group, Traimer Bilbao, ve Vasco Catalana Group.

Kısaca Bilbao Limanı

2009 yılında, Bilbao Limanı ile Türkiye arasındaki trafik 132.000 tonun üzerinde gerçekleşmiş. Söz konusu trafiğin yüzde 72’sini konvansiyonal genel ticaret malları, yüzde 25’ini konteynerde genel ticaret malları ve geri kalan yüzde 3’ünü ise parçacıklı katılar oluşturmakta. Konvansiyonal genel ticaret malları trafiği, özellikle demir çelik ürünleri (yüzde 96) ve makina – yedek parça (yüzde 4) olmak üzere bir önceki seneye göre yüzde 78 artış göstererek geçtiğimiz sene 95.050 tona ulaşmış. Bu son grupta mütevazi bir tonaj hacimden bahsediliyor olmasının sebebi sözkonusu ürünlerin proje kargo ve sermaye malları gibi yüksek katma değere sahip olması olarak gösteriliyor. Konteynerde genel ticaret malları trafiği; başta inşaat malzemeleri (yüzde 19), demir çelik ürünleri (yüzde 18) ve diğer demir çelik ürünleri (yüzde 10) olmak üzere 33.255 ton olarak gerçekleşmiş. Bilbao ile ilişkilerini koruyan birçok Türk limanı bulunmakta. Bu limanlar arasında İskenderun, Ereğli, Gemlik, Diliskelesi, İstanbul, İzmir, Mersin, Hereke limanlarını saymak mümkün.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim