• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Körfez Geçiş Köprüsü hakkında açıklamalarda bulundu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Körfez Geçiş Köprüsü hakkında açıklamalarda bulundu
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık hafta sonu katıldığı bir fabrika açılışında Gebze Bölgesinde yatırıma alınacak olan ve yatırımı devam eden dev projelerle ilgili tarihleri açıkladı.

Çayırova’ da katıldığı fabrika açılışında Gebze Bölgesinde devam eden ve başlayacak olan yatırımlara değinen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık projelerin bölgeye büyük katma değer sağlayacağını belirtti. Öncelikle Çayırova’ nın en önemli sorunlarından olan sağlık konusuna değinen Bakan, 300 yataklı hastanenin önümüzdeki yıl temellerinin atılacağını söyledi. Işık, 60 dönüm yeri tahsis edilen Çayırova Hastanesi’nin inşaatının 2017 yılında başlayacağını müjdeledi. Çayırova TOSB Kavşağının bitimine de tarih veren Fikri Işık, “Organize sanayilerin otobana doğrudan çıkması buralarda çalışan insanların günde iki saat, üç saat akşam sabah zamanını harcamaması, oluşan trafik yükünün Çayırovamızı etkilememesi için TOSB Kavşağını Temmuz ayına kadar bitireceğiz.” diye konuştu.

GEBZE DÜNYA ŞEHRİ OLACAK

Konuşmasında Körfezin iki yakasını bir araya getirecek olan Körfez Geçiş Köprüsü hakkında açıklamalarda bulunan Işık, “Körfez Geçiş Köprüsü Allah nasip ederse Nisan sonu Mayıs başı gibi bitmiş olacak ve hizmete açılacak.” ifadesini kullandı. Tamamlanınca dünyanın sayılı bilim merkezleri arasına girmesi planlanan Bilişim Vadisi içinde açıklamalarda bulunana Bakan Işık, “ Bilişim Vadisi’ nde 1. Etap’ın alt yapı çalışmalarını bitirdik. 55 bin metrekarelik kapalı alanı kapsayan ilk binamızı da inşallah Haziranda tamamlıyoruz. Şimdi 150 bin metrekarelik ikinci binamızın da yakında inşaatına başlayacağız. Bilişim Vadisi, TÜBİTAK Gebze Kampüsünde kuracağımız Mikro Çip Fabrikası ve Gebze Teknik Üniversitesi şehrimizi dünyanın önemli teknoloji merkezleri arasına girmesini sağlayacak.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim