• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Bilimadamları helikopterle kurtarılacak

Bilimadamları helikopterle kurtarılacak
Kalın buz tabakası ve hava koşullarının güçlüğünden dolayı MV Akademik Shokalskiy gemisinin kurtarılmasında buzkıranlar etkisiz kalıyor.

Kalın buz tabakası ve hava koşullarının güçlüğünden dolayı MV Akademik Shokalskiy gemisinin kurtarılasında buzkıranlar etkisiz kalıyor. Gemideki yolcuları kurtarmak için bir helikopter kurtarma operasyonu oluşturuluyor.
 
Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA) Kurtarma Koordinasyon Merkezine gelen son bildirimlere göre, MV Akademik Shokalskiy gemisini kurtarmak için gelen Aurora Australis buzkıran gemisi sadece 16 deniz mili uzaklıkta bulunuyor. Kalın buz tabakası ve ağır deniz koşulları yüzünden ilerleyemediğini bildiren Aurora Australis hava şartlarının düzelmesini bekliyor.
 
AMSA’nın raporlarına göre Shokalskiy gemisinin 8.5 deniz mili kuzeydoğusunda yer alan Çin buzkıranı Xue Long’ın güvertesinde bulunan helikopter gemide mahsur kalan 52 yolcuyu kurtarmak için kullanılabilecek. Alınan bilgilere göre 22 mürettebat ise gemide kalmaya devam edecek.
 
Hava koşulları normale döndüğünde başlayacak operasyonda, Shokalskiy  gemisi yakınlarında buz üzerine işaretlenmiş halde bir helikopter alanı bulunacak. Helikopterin rahatça inecebileceği şekilde temizlenen alan hava koşullarının düzelmesi sonucunda rahatça gözükebilecek. Xue Long gemisine ait olan helikopter 12 kişilik kapasitesiyle Akademik Shokalskiy araştırma gemisinde arasında mahsur kalan yolcuları Aurora Australis buzkıranına taşıyacak.
 
Hava koşullarının helikopterle yolcuları nakletmek için uygun olmadığını belirten AMSA yetkilileri, koşulların normale dönmesini bekliyor.
 
Aurora Australis buzkıranı, MV Akademik Shokalskiy araştırma gemisine ulaşmak için yola çıkmıştı ancak 30 knot kuvvetindeki kar fırtınası ve zayıf görüşün yaşandığı olumsuz deniz koşulları yüzünden geri dönmek zorunda kaldı.
 
Shokalskiy araştırma gemisinde toplamda 74 yolcu bulunuyor. Bu yolcuların büyük kısmını Avustralyalı bilim adamları ve turistler oluşturuyor, ayrıca gemide 22 adet Rus mürettebat bulunmaktadır. Kurtarma operasyonunu RCC Avustralya tarafından koordine ediliyor ve olayla ilgisi bulunan tüm gemiler ile düzenli temas halinde bulunuluyor.
 

Deniz Haber Ajansı – Çağlar KILIÇ

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim